Avatar uživatele
mike beneš

Kolik jazyků je se člověk schopen naučit?

Kolik jazyků umí maximálně nějaký člověk?
Doplňuji:
Umět jazyky je dnes normální. 2–3jazyky umí dnes skoro každý. Opravdu smekám nad těmi, co umí např. 100. Já sám se chabě plácám na třech. Dekuju za informace.

P.S. Kdo umí japonsky i čínsky je borec btw těch znaků je tam hodně podobnejch, a každý znamená něco jiného.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, lota před 3507 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
F.A.Maniac

Podle mě není žádné omezení. Pro některé je limit dva jazyky a někdo jiný jich zvládne desetkrát tolik. A vsadím se, že se jednou (za několik let) najde někdo kdo zvládne všechny jazyky :OOO – fakt se určitě někdo takový najde :DD Prostě když člověk chce, naučí se snad cokoliv :)
Ziad Fazah okolo 60 jazyků
Emil Krebs 65 jazyků
Sir John Bowring mluvil 100 jazyků
btw. Snad jsem nějak pomohla :3

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

To záleží jak a kdo.Každý to máme nastavené trošku jinak.Jeden není schopen tady ani psát dobře česky,natož aby se naučil ještě jinej jazyk a druhej by mohl třeba 10 jazyků zvládnout,záleží na osobnosti a inteligenci člověka,

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Sir John Bowring jich údajně uměl 100 a dalším 100 rozuměl.
Poznala jsem kdysi člověka, kterých jich uměl 18 ( v ČR ).

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Joh­n_Bowring

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Myslím že maximum asi není.
Já smekám i před touto slečnou, co umí japonsky a navíc: „Ve škole se učím angličtinu a francouzštinu. Nicméně se domluvím i italsky a německy, a sama se učím mandarínsky, korejsky, tibetsky, latinsky a rusky. Na mém seznamu jazyků, které se chci začít učit, je ale ještě maďarština, bretonština, kantonština a portugalština.“ http://magazin­.aktualne.cz/je-ji-19-let-umi-japonsky-mandarinsky-korejsky-i-tibetsky/r~ef1216­b03db411e4bb7b0025900fe­a04/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Kdo má nadání na studium jazyků tak se jich může naučit hodně. Je potřeba hlavně mít velkou paměť na slovíčka, slovní spojení, hudební sluch a cit pro daný jazyk. Obdivoval jsem např. objevitele Troje Heinricha Schliemanna, který plynně hovořil asi 10 jazyky. Třeba základy ruštiny se naučil za pár týdnů na ulici jen z knihy, když pracoval jako poslíček.
Na střední škole jsem zažil profesora, který navenek vypadal jako hodně divný člověk, ale uměl hodně jazyků včetně několika asijských.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Každý asi chápe naučit se jazyk trochu jinak. Studenti z vícejazyčných gymnázií se i po maturitě nebo po státní zkoušce nedomluví s rodilým mluvčím. Naučit se jazyk, znamená umět mluvit, poslouchat, číst a psát a chápat obsah. – tedy sledovat film nebo si přečíst knihu bez častého nahlížení do slovníku. Pokud umíš počítat do deseti a řekneš, kdo jsi, pozdravíš a pár podobných frází a myslíš si, že to stačí.- je to málo. Podle mne nezáleží, kolik znáš slovíček, gramatických pravidel, protože jsou situace, kdy tě nenapadají ani slova v mateřštině. Dnes si může člověk sehnat učebnice libovolného jazyka, ale zvládnutí učebnice neznamená zvládnutí jazyka. Ale abych odpověděl, řekl bych že asi 10 dobře a z toho dva výborně, ale musíš se tomu věnovat stále.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JJp

Rád bych podotknul, že opravdu velké množství obyvatel ČR neumí ani anglicky, natož dalšími jazyky… „Skoro každý“ je tedy dost relativní pojem, záleží, v jaké společnosti se pohybujete.

Lidský mozek má velmi rozsáhlé možnosti pojmu informací, avšak ne každý je toho schopný a naopak lidé s nejvyššími čísly v počtu naučených jazyků jsou nějak poznamenáni. (Autismus->genialita->…)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pn65

Mozková kapacita, je neomezená.
Když na to máš talent, můžeš se naučit všechny jazyky světa, to není problém, jen si to musíš v mozku uspořádat, aby se ti to nepletlo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek