Avatar uživatele
maschin

Kolik je v zemědělském družstvu traktorů?

Kolik má zemědělské družstvo traktorů, kombajnů, řezaček, náklaďáků, nakladačů a jiných samohybných strojů? Třeba družstvo, které pracuje na 1000 hektarech pů­dy.

Zajímavá 0 před 2930 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Na to je těžká odpověď. Kombajny si družstva půjčují mezi sebou, protože v každém okrese začínají žně v jiném termínu, takže na Moravě jsou v červenci a u nás v Krkonoších až v polovině srpna.
A také záleží, jak které družstvo má založenou živočišnou výrobu. Družstva, která jsou zaměřená na chov prasat či kuřat, potřebují méně samohybných strojů oproti družstvům, která jsou zaměřená na chov dobytka.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… jak kde, u nás teda maj všici vlastní, ale záleží co pěstujou, takže počet je silně individuální … řezačka stačí jedna, udělá jak senáže, tak kukuřici, kombajny od jednoho do tří, traktory > je to závislý na velikosti a síle a taky na zařízení k nim pořízených, ale jsou potřeba jak malý, tak velkej, náklaďáky se už moc nepoužívaj, je to jednodušší s traktorama (pojistky,daně) a velkej John Deer s ti s Annaburgem uveze víc jak náklaďák …

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

To asi nebude tak jednoduché zjistit, ale např. je zajímavá informace, že v roce 2010 poklesl celkový počet traktorů na zemědělskou půdu v ČR na 59013, tj. průměrně 16,9 traktoru na 1000 ha z.p (resp. 23,5 na 1 ha o.p.). 🙂
http://www.vuz­t.cz/svt/vuzt/pu­bl/P2012/008.pdf

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

když to spočítám tam máme přibližně 110 kusů techniky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek