Avatar uživatele
Mroziiik

Kolik může pes sežrat čokolády?

Dobrý den,
nedádno jsem vedla debatou s kamarádkou, o tom, zda pes může nebo nemůže čokoládu. Snažila se mě přesvědčit, že může, ale to je hloupost. Přestože se můžeme na internetu dočíst, že pes čokoládu nemůže, viz např. http://psiusmev­.cz/media/co-nesmi-jist-pes , tak kolik může? Protože jsem na vlastní oči viděla, že když pes sežral půlku tabulky, nic se nestalo… Jak to tedy je?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2951 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

V testech toxicity byly stanoveny smrtelné dávky pro psa. Pokud výsledky těchto testů vztáhneme na psa o váze 5 kg, pak pro celou polovinu pětikilových psů, kteří sní asi 100 g hořké čokolády (=1 tabulka), je tato dávka smrtelná. U čokolády na vaření stačí při stejné váze psa asi 40 g, u mléčné je to asi 250 g. Mírné příznaky se mohou objevit už po pozření asi 50 g mléčné, 20 g hořké a 7 g čokolády na vaření. (Uvedená množství jsou pouze orientační, každý pes je jiný, některému stačí mnohem méně, jiný je zase odolnější).

Zdroj: http://www.kkle­ty.cz/clanky-1/zdravi/nebezpecna-cokolada/

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Pes by čokoládu neměl žrát vůbec, není to všežravec, ale masožravec.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
isteron

Ja som normálnu čokoládu psovi nedával. Kupoval som mu špeciálnu čokoládu vo veterinárnych predajniach. Bola tam uvedená aj dávka podľa váhy. Náš sa naučil tak, že dostal dva kúsky na deň, v určený čas. Inokedy ani nepýtal a bol spokojný. Viacej mal rád piškoty, ale psie Bono, nie detské.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mojitek

pes a vůbec zvířata nesmí vůbec čokoládu!Po malém množství pes sice neumře,dokonce mu i chutná-ale to neznamená, že to pro něj není toxické.Je to jed.Tak na to pozor

před 2950 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek