Avatar uživatele
anonym

Kolik může průměrně stát od instalatéra oprava pákové umyvadlové baterie?

Upozorňuji, že jsem laikem v této problematice:
Jde nám to v koupelně celkem dost ztuha. Myslím tu na pouštění vody na umyvadle. Našel jsem videonávod na opravu a myslím, že by to šikovný kutil zvládnul, ale to já nejsem. Musí se to poměrně dost rozdělat za pomocí dvou kličů/hasáku. Otec to nebude řešit dokud to jen trochu lze používat (klasika). Kolik by to mohlo stát od instalatéra? Předpokládám, že za tu tuhost páky může opotřebovaná/vodním kamenem zanešená kartuše? Mění se celá kartuše jako v tom video co posílám? Otázkou je zdali je to zanešené vodním kamenem nebo svinstvem, či je to prostě jen opotřebované a potřebuje to vyměnit. Mazaní asi nepomůže z toho co jsem zjistil z podobné otázky od barbakana. Já se ptám přímo na cenu kterou by mohla stát oprava od někoho co se tím zabývá. Kartuše asi nějaká obyčejná, ale zase né nějaký krám, co moc nevydrží. Nemáte nějaké tipy na kartuš? Co říkáte na ten videonávod? Mě to příjde dost profi řešení.

Video: https://www.y­outube.com/wat­ch?v=CL__J_iK13U

PS: Našel jsem podobnou otázku od barbakana (on se ptá zda-li jde a čím namazat kartuš pákové baterie), ale já se ptám na cenu od opraváře a názor na opravu podle zaslaného videa.
Jeho otázka zde: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jde-a-cim-namazat-kartus-pakove-baterie

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2879 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nejde takto určit. Vše se pozná až po rozdělání. Pokud bude nutné baterii vyměnit, zvýší se cena o cenu baterie. Lze předpokládat že běžná cena by mohla být do 500 kč.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

co se týká výměny kartuše, tak podle toho návodu bych se toho nebál (já se vlastně nebojím ničeho, jen čerta a přítelkyně) 😁
instalatér to měnit nebude, to není kšeft, tak jedině zkusit hodinového manžela a podle ceníku si to spočítat. viděl bych to 350 doprava po městě, 300 hodina práce a kartuši by jsi musel mít svojí (koupit podle typu). výměna celé baterie bude stát skoro stejně, jen tam bývají zarezlé svorníky a špatně se sundává.

závěrem. osobně bych vyměnil celou baterii a sám.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Drap: Máme ještě zastaralou rozteč 100mm. A našel jsem průměrnou klasickou baterii za 640 Kč. https://www.e­va.cz/zbozi/69570/ba­terie-extol-65008-viking-100-mm-umyvadlova-drezova/ Neni tedy lepší koupit rovnou novou? Ta by stejně vydržela déle ne?

před 2878 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek