Avatar uživatele
Hannydosko

Kolik můžu podepsat prohlášení poplatníka daně z příjmu?

Dobrý den, mám strach, že jsem udělala špatně a prosím o radu. V lednu a únoru 2015 jsem pracovala na DPP , od března do dubna 2015 jsem pracovala na DPP u jiného zaměstnavatele a poté měsíc (duben) na HPP u téhož zaměstnavatele, nyní jsem od června u nového zaměstnavatele, u všech 3 zaměstnavatelů jsem podepsala ,,růžové" prohlášení, mám potvrzení o zdan.příjmech z obou DPP , kde jsou měsíce za sebou nemám podepssáno za jeden měsíc u dvou zaměstnavatelů vlastně -laicky řečeno . Nyní v červnu jsem podepsala u nového zam. a nevypsala jsem do části II. v prohlášení předchozí zaměstnavatelé , byť to bylo na DPP. Je to problém? uvádí se to tam? a je problém, že jsem podepsala u každého prrohlášení ? daň byla zálohová.. a byla jsem při DPP v evidenci na ÚP..pokud mi někdo rozuměl na dotaz děkuji za odpověď :)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ivzez před 3187 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Otázka opravdu není moc srozumitelná.

Pokusím se částečně odpovědět, ale doporučím vzít všechny podklady
a zajít za mzdovou účetní u posledního (současného) zaměstnavatele,
měla by Vám s vyplněním pomoci.
___

Prohlášení k dani z příjmu lze podepsat vždy jen u jednoho zaměstnavatele.
Platnost podpisu skončí spolu se skončením zaměstnání (týká se i DPP) a hned další den můžete podepsat u nového zaměstnavatele.

Mám v PC prohlášení z roku 2013, v němž se předchozí zaměstnavatelé nevypisují.

Potvrzení o zdanitelných příjmech budete potřebovat až po skončení roku
při podání daňového přiznání (přidala byste jako přílohy k přiznání) nebo
pro roční zúčtování daně z příjmu (musela byste dodat zaměstnavateli, který zúčtování provede – to může jen poslední zaměstnavatel z roku 2015).

Zde by mělo být (jestli popisu správně rozumím) vše v pořádku.

_______

Problém ale podle mne bude v souběhu DPP s odměnou kolem 10.000 Kč
a evidence na ÚP. V době evidence na ÚP lze vykonávat jenom tzv. nekolidující zaměstnání, tj. zaměstnání se mzdou/odměnou do 4.600 Kč měsíčně.

Uchazeč o zaměstnání je navíc povinen nekolidující zaměstnání ÚP oznámit a doložit předem nebo nejpozději v den nástupu do nekolidujícího zaměstnání (proč jste si před uzavřením dohod znovu nepročetla „Základní poučení uchazečů o zaměstnání“, jež jste obdržela při registraci? Podpisem registračního formuláře jste potvrdila, že jste byla poučena o svých právech a povinnostech.) a každý měsíc musí dokládat potvrzení o příjmech od zaměstnavatele.

———
Doporučila bych na ÚP zajít a situaci dořešit. Pokud jste pobírala podporu, budete ji muset vrátit. ÚP zpětně ukončí evidenci ke dni uzavření první DPP.

Nepočítejte s tím, že se to ÚP nemá jak dozvědět.
Zaměstnavatelé za Vás odváděli daň, zdravotní a sociální pojištění, takže míst, odkud to může „prosáknout“ je hned několik. (Státní úřady jsou propojeny.)

Bude to nepříjemné, ale pořád lepší, než když ÚP o souběhu dozví odjinud.

———
Jestli jsem v dotazu něco mylně vysvětlila, doplňte prosím informace (upravte otázku nebo napište dolů do diskuze).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek