Avatar uživatele
Peter Kus

Kolik můžu reálně ušetřit, když přejdu k jinému dodavateli plynu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 2972 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
klumprt

Přijde na to, kolik spotřebuješ, kolik tě stojí plyn teď a kolik by tě stál u nového dodavatele. Myslím, že dobrá kalkulačka je zde:

http://kalkula­tor.tzb-info.cz/

Nedávno jsem toto řešil u elektřiny. Vytvořil jsem si v excelu svoji vlastní kalkulačku, vycházel jsem z roční spotřeby dle posledního vyúčtování a pak se ukázalo kalkulačka v odkaze dávala na korunu stejná čísla a nenutila mě přitom, abych někam posílal svůj mail nebo dokonce telefonní číslo.

Obecně se dá odhadnout, že roční úspora po přechodu běžné domácnosti k jinému obchodníkovi od toho základního (např. RWE) by mohla činit řádově stovky až tisíce korun.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Nejdřív napiš u koho jsi a jaký máš ceník !!! Pak se ptej.

Když jsem odcházel od RWE k jinému dodavateli ušetřil jsem 10 000 Kč. je to již 4 roky takže nejméně 33 000 Kč jsem ušetřil !!
To jsem měl nechat být ? V současné době to i tak dělá 7 000 Kč !!!
RWE nyní také trošku zlevnil, ale spolu s Pražskou plynárenskou jsou bezkonkurenčně nejdražší. Nechápu že u nich někdo může být a zřejmě nepomůže ani akce typu Blesk. Prostě kdo chce kam atd ........

Jenom upozorňuji, že rozdíly v cenách elektřiny u jednotlivých dodavatelů nejsou zdaleka takové. Na moji spotřebu cca 4 MWh to dělá max. 500 Kč za rok. Přesto jsem přešel ke stejnému dodavateli jako s plynem, nikoliv kvůli ceně elektřiny, ale kvůli ještě výhodnější sazbě za plyn. Ta elektřina je samozřejmě také o těch cca 500 Kč. nižší.

Ceny u konkurence sleduji a na základě těchto cen domlouvám se svým dodavatelem energií individuální ceník. Můj dodavatel o mně nechce přijít a snaží se. Vždy mně dá ještě nižší cenu. Moje průměrná roční spotřeba u plynu je cca 20 – 22 MWh a u elektřiny je 3 – 3,5 MWh.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Svou domácnost jsem přihlásil do veřejných e-aukcí na energie – elektrickou a plyn. Po změně dodavatele, u kterého jsme při posledním vyúčtování za plyn měli nedoplatek téměř 15000 Kč, za nového, který zvítězil v oné aukci, jsme naopak měli několik stokorun přeplatek. (Je fakt, že pomíjím tuhost jednotlivých zim v těchto letech.) Nyní bude končit smlouva, proto jsem opět vstoupil do e-aukce. V e-aukci zvítězí ten dodavatel, který nabídne nejnižší cenu. Tuto cenu pak musí ve smlouvě (a po celou dobu jejího trvání) dodržet. Kupodivu v komoditě plyn zvítězil tentýž dodavatel jako předešle, ovšem smlouva se neprodlužuje, podepisuje se nová, opět dvouletá. Pořadatel e-aukce mi poslal informační dopis, v němž oznámil, kdo e-aukci vyhrál a jakou cenu plynu nabídl. Byl tam i jednoduchý výpočet, celková jednotková cena plynu bude o cca 40% (!!!) nižší, než v nyní končící smlouvě. Stejný dodavatel, prosím!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Já ze zásady změny dodavatele ať už plynu, nebo tepla, vůbec neřeším. Naslibují hory doly a nakonec jsi na tom hůř, než předtím. Mluvím z vlastní zkušenosti. Přetáhnou si zákazníky a dříve, nebo později zdraží. Jsou to lumpové.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

Třeba i stokoruny.
Víte kolik spotřebujete MWh?
Pak zjistěte kolik platíte za MWh
Pak se podívejte na http://www.aukcni-centrum.cz abyste zjistili za kolik Kč jsou nejlevnější nabídky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

postcd : Díval jsem se na to. Ceny nejsou špatné, ale pozor. Jsou to ceny bez DPH !! a chybí kolik se platí pevná platba za měsíc. Teprve při kalkulaci s pevnou platbou jde porovnávat. Nesolidní jednání serveru.

před 2972 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Vidím gramatické chyby, nemohu již opravovat. U mne to již jiné nebude. Něco je překlep, něco blbost. Omlouvám se, ale čeština mně nikdy nešla, tak jako matematika a fyzika.

před 2972 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek