Avatar uživatele
Nicky458

Kolik peněz dostanu od pojišťovny za natržené vazy v lýtku ? Platím měsíčně 500 a doba léčení bude až 6 týdnů

Zajímavá 0 před 3832 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pojištění úrazů se hradí dvojím způsobem.
Nejdříve je to úraz jako takový, kde záleží na tom, jak máte pojistku sepsanou. Buď je to o dnech léčení, nebo o konkrétním poškození organizmu.
Dny léčení se počítají od 15. nebo 29. dne, kdy se první čtrnáct nebo 28 dnů bere v dvojnásobné sazbě denního odškodnění (tím se vyrovnává počáteční odbobí, kdy se pojistné nepřiznává – to je těch prvních 14 a 28 dnů od počátku léčení), po uplynutí 14 a 28 dnů hrazených dvojnásobkem nabíhá denní sazba dle uzavřené PS a počítá se až do dne vyléčení (pozor, každý úraz má tabulkově určenou dobu léčby a pokud ošetřejující lékař nenapíše správně diagnozu na delší léčení, tak se doba se skutečným vyléčením nemusí shodovat).
Některé PS odškodňují úraz a délku léčby neřeší. Je tabulkově určena míra poškození a úraz se vyplatí dle propočtů z tabulek.

Po uplynutí roku (u některých pojistek dvou let) se ještě hradí „trvalé následky úrazu“ . Pojišťovna vyzve v tomto termínu lékaře s pojišťovnou spolupracujícího, aby přezkoumal míru trvalých následků a podle toho potom proběhne další odškodnění.

Pokud z Vašeho pojištění úrazu máte jako denní odškodné částku 100,– Kč, tak by to za 6 týdnů léčby mělo tedy být 4200,– Kč (ovšem za předpokladu, kdy léčba 6 týdnů době léčení odpovídá a kdy máte na DO stokorunu).
Přesnější informace byste zjistil prostudováním pojistné smlouvy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek