Avatar uživatele
lenisek01234

Kolik peněz za měsíc (výplatu) dostane člověk který má práci ,,doktorka'' ale né v nemocnici na dětským?

Doplňuji:
Myslím tím že ne v nemocnici ALE ABY DĚLALA DOKTORKU NA DĚTSÝM ( Kolik by tedy dostala doktorka který by dělala na dětským?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 4342 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Vseznalek88

Tak třeba doktorka přírodních věd může mít plat cca 12.000,– hrubého když bude pracovat jako odborný asistent na VŠ
Doktorka práv může mít 30.000,– hrubého, když bude dělat u soudu a 500.000,– když bude dělat vedoucí právního oddělení v ČEZ :o)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

To záleží na platbách zdravotních pojišťoven a počtu ošetřených pacientů. Pak kolik lidí chce nějaký administrativní úkon, např. výpis z dokumentace pro zaměstnavatele nebo jiného lékaře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fablen

Pokud by pracovala jako zaměstnanec, pak určitě méně, než když bude pracovat jako OSVČ (osoba samostatně výdělečně činná) a otevřela si svou vlastní ordinaci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

To je hodně různý.
Zeptej se nějaké doktorky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
venkovan

Většina ambulancí je dnes soukromá. Takže dětská doktorka to bude mít od výkonu. Od pojiš´tovny dostane balík peněz. Například (skutečně příklad) dostane 80 tisíc korun. Z toho zaplatí sestru a vše co k její mzdě patří. Když by sestra měla dostat 15 tisíc čistého, mzdové náklady budou přes 21 tísíc. Potom zaplatí pronájem ordinace, telefony, elektřinu, topení. Když vsadím 10 tisíc – možná to bude málo. Nějakou částku musí počítat na pojištění podnikání, na poplatky v komoře, na povinná školení – klidně bych dal 3 tisíce na měsíc (co stojí školení lékařů nevím, ale dneska třeba u certifikovaných povolání leckteré povinné školení jde do deseti tisíců.
Zřejmě bude jezdit i po návštěvách – tak i zde musí počítat s nějakou částkou na auto, amortizaci, benzin apod. Takže zas bych dal tak 5 tisíce měsíčně (počítám i nějaké splátky, protože když přijede doktorka se starým autem, lidi jí nebudou považovat za dobrou doktorku).
Pokud by měla dostat plat 30 tisíc měsičně, potřebuje přes 40 tisíc na pojištění, daně apod.
Proč tak široce to popisuji. Dost lidí slyší, že soukromý lékař dostane měsíčně od pojiš´tovny desítky tisíc. A lidi si myslí, že je to jejich plat. Ale zapomínají, že ten doktor musí z peněz od pojiš´tovny mnoho věcí zaplatit.

Takže moje představa ambulatní lékařka mzda25 – 30 tisíc měsíčně. To podle mne není moc – to si vydělá kdejaký zedník, elektrikář a nemusí mít žádné špičkové vzdělání. Zeptej se, kolik se platí za hodinu práce řemeslníkům, kteří ke svému řemeslu potřebují jen jednoduché vybavení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Robert_PM

Odpověděl bych Vám přesně, resp. s mimimální chybou. Ale nezlobte se, Vaše čeština je natolik příšerná, že mám jedinou radu, za kterou se omlouvám: Naučte se česky. Pak teprve piště na internet… Díky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek