Avatar uživatele
Danina65

Kolik pracovních dob má čtyřdobý spalovací motor?

Omlouvám se, tato otázka byla z mé strany podlý podvod, byla mi vysvětlena, jen mě zajímalo, kolik ze zdejších mužů, nebo i žen ji umí správně zodpovědět.A něk­teří opravdu nezklamali, je to opravdu POUZE jedna. Problém je ve slově pracovní.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, themerin před 2469 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Fáze jsou čtyři, ale práce je vykonávána jen během jedné z nich: expanze.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Kolik ocasů má devítiocasá kočka? A kolik kol má tříkolka?

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Tuhle hádanku pro policajty jsem slyšel od Izera v nějaký scénce z policejní akademie. Pak tam byla ještě jedna- na louce se pase bílý, celý bílý kůň. Jakou má barvu? ;)

Čtyřdobý spalovací motor pracuje na čtyři doby a ten kjůň byl bílej, ale nikdo to tam neuhád.

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Pokud nejde opravdu o otázku pro policajty, tak je jasné že čtyři a to jsou tyto:
1.sání (motor nasává směs paliva a vzduchu), 2.komprese (stlačení nasáté směsi), 3.výbuch-expanze (aktivní práce motoru), 4.výfuk (odvod spálených zplodin po výbuchu do ovzduší). To jako doplnění k těm konkrétním, jež nevtipkují.:-)
P.S.- na základě doplnění otázky.
Problém není ve slově „pracovní“, ale zřejmě spíš u Tebe. Blíže v diskuzi.

Upravil/a: Jiří Bohumil

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Danina65– pokud Ti jde o „slovíčkaření“, pak si příště … – doplň si sama. „Odpovědi“ chápu jako odpovědi, ne jako pouhý test inteligence. A pokud jsi ji tak myslela, pak by Tvá otázka nepatřila do otázek na „Automobily“, ale do „Aktuality a zábava“.
A v diskuzi, jak napsal Dochy, všechny „fáze“ (formulace z odpovědi Keplera) jsou, jednoznačně, PRACOVNÍ doby-cykly.
Bez nich by motor zkrátka NEPRACOVAL. ☹
V tomto případě měla být spíše položena otázka, kolik dob je aktivních a ne pracovních. Ale jak jsi doplnila, o to Ti nešlo. ☹

před 2469 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Danina65

Otázka vznikla tak, že můj syn studoval autotronika, a tam od učitele padla otázka s dovětkem, kdo nezodpoví správně, nebude připuštěn k maturitě.Ve třídě nastalo hrobové ticho… Otázku jsem nemyslela zle, mě přišlo normální, že čtyřdobý motor má čtyři doby.Překvapil mě fakt, že je tomu jinak, jak pan učitel vysvětlil. A na základě mého překvapení jsem si dovolila položit otázku.Nebyla myšlena jako zkouška Vaší inteligence, ani to nebylo myšleno jako zkouška IQ, jakou barvu má ten zmiňovaný bílý kůň.Asi jsem se vyjádřila poněkud neohrabaně.Pak je na místě se omluvit těm, kteří to brali z mé strany jako předvádění se.

před 2468 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Ještě, po pár dnech, jsem „nakouk“ a vysvětlení „beru“. Na blbý kantory i nekantory (viz poznámka Dochy) jsem v životě narazil mnohokrát. Takže Tobě „budiž odpuštěno“.:-)

před 2462 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Podobné debilní otázky dávají učitelé co mají něco našprtáno z jedné knížky a berou to za boží slovo. Bez ohledu na to, že ona kniha není bible.

Na VŠ nám jeden takovej tvrdil (a zkoušel z toho), že rozdíl mezi tiskárnou a plotrem je v tom, že tiskárna neumí jezdit s papírem zpět – na rozdíl od plotru. Žádné protiargumenty vč. praktických ukázek u něj nefungovaly.

S dotazem by nebyl problém, pokud bys rovnou vysvětlila na co přesně a proč se ptáš. A popravdě nekritické převzetí informace od jednoho člověka se mi také moc nezamlouvá. Už slova „s dovětkem, kdo nezodpoví správně, nebude připuštěn k maturitě“ podle mně učitele klasifikují do patřičné skupiny.

před 2468 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Danina65

Máš pravdu v tom, že měla znít : Kolik z vás ví, že…Ale já opravdu nechtěla nikoho rozhořčit.Spíše pobavit i ostatní. Nejsem zdatná v této problematice, abych mohla technicky diskutovat.

před 2468 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Kepler: Tady je to pak otázka terminologie. I na wiki jsou všechny doby uvedeny jako pracovní… všechny jsou důležite pro činnost toho motoru. Fakt je, že jen během té jedné doby motor fyzicky získává energii z paliva, ostatní doby jsou z pohledu energetického zisku ztrátové.

před 2469 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Já vím, nazývají to pracovní doby. Schválně jsem se tomu vyhnul, protože to může být zavádějící.

před 2469 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek