Avatar uživatele
bolak

Kolik procent kriminálníků, kteří jsou ve vězení za násilný čin, rodiče v dětství fyzicky trestali?

Liší se to nějak od průměrného vzorku lidí anebo neliší? A nebo je to úplně naopak, že většina lidí v kriminále byla „postižena“ tzv. volnou výchovou? Existuje nějakej takovej výzkum?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kepler, luckykubrt před 2427 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Statistiky, pokud vůbec nějaké jsou, neznám. Ze zkušenosti z okolí ale vím. že čím víc byly děti drženy na uzdě, případně i fyzicky trestány, tím větší hajzlíci se z nich vyklubali. Jakmile dospěli, jako by se utrhli z řetězu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

U mnohých to nebola krutovláda rodičov, nebola to ani volná výchova, ale práve „opičia láska“ rodičov ich nedokázala pripraviť na život v spoločnosti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

Takovýhle smrady nikdo netrestal a meli volnou vychovu,ja jako pubertak dostal vojenským páskem jako pes kvuli cigarete takze jaka vychova takova moralka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
luckykubrt

To je velmi zajímavá otázka a není na ní jednoznačná odpověď. Když se to vezme z historického hlediska podle Bible jsou v ní příklady ničemných lidí, kterým se narodili potomci, kteří uctívali Jehovu Boha a naopak zbožným lidem ničema. Volná výchova ani přílišné násilí není dobré. Bible vyzdvihuje, že je správné vychovávat své děti podle Jehovových měřítek. Ale problémem je zřejmě společnost ve které žijeme. I sebelepší výchova může skončit fiaskem, když potomek zapadne do špatné společnosti. Pohled na dobro a zlo je zřejmě v každém z nás odlišný. Jehova Bůh sám fyzické násilí neschvaluje a používá ho jen, když už není jiná cesta nápravy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek