Avatar uživatele
Muffz

Kolik procent odpovědí, které píšete, víte z hlavy?

Když si pročítám někdy odpovědi, tak si říkám, jak to ten člověk ví? Opravdu to ví? Nebo to našel ve vyhledávači rychleji než někdo jiný. Jak je to u vás? Kolik procent odpovědí píšete z hlavy a kolik dohledáváte, abyste buď jen odpověděli, nebo vás to samotné zajímá, nebo chcete nasbírat palce? Nebo jiný důvod…?

Abych se nevyhnul sám sobě, tipl bych tak 30% odpovědí vím sám, 60% mám nějaké tušení, ale dohledávám si dodatečné informace nebo si ujasňuji jejich pravost, a těch 10% je takový mix toho, co neznám, ale chci zamachrovat, popř. mě to samotného zajímá, tak si to zjistím a odpovím.

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, ivzez, Drap, aliendrone před 2184 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jak jsem se tak díval zpátky na 4 stránky mých odpovědí, tak jsem věděl z hlavy téměř všechny. Už jenom proto, že drtivá většina otázek nebyla vědomostních. Odkaz dávám abych odpovědi dodal na serióznosti, nebo když chci něco upřesnit. Vyhledávám málo, na otázky o kterých nemám ani páru radši neodpovídám.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Píši z hlavy všechno, ale u cca 20% pro jistotu souběžně kontroluji, zda-li paměť neselhává a ověřuji hodnoty či tvrzení. Namátkou – na nedávný dotaz „Co je to za film?“ jsem pro jistotu prověřil na CSFD, přičemž zároveň vložil odkaz coby odpověď. Jsou i hodnoty v odpovědi, které z hlavy nevím a pro účel je příslušně musím dohledat – např. kolik aktuálně stojí km dálnice apod. :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Těžko říct. Většinou odpovídám to co vím. pokud to nevím, tak se do toho většinou nese… Pokud mám pochybnosti, buď ověřím, nebo napíšu že si nejsem zcela jist. Myslím že přes 80% odpovídám bez pomoci, zbytek ověřuju, nebo třeba jen dohledám nějakou související informaci…

Z mých posledních 15 odpovědí jsem se jednou pokoušel informace dohledat, ale stejně jsem nenašel nic co by výrazně pomohlo. (ale ty poslední otázky… většina z nich byla taková dost… okecávací)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nikdy jsem to nepočítal a statistiku si nevedu. Převážnou většinu odpovídám z hlavy. Vyhledávám velice málo. Časem člověk získává zkušenosti a spolu s nimi ať chce nebo nechce, získává i odpovědi na mnohé otázky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Odhaduji, že přes 95 % odpovědí píšu z hlavy. Dohledávám
jenom to, co mne samotnou zajímá. (Z posledních 10 stránek
odpovědí jsem 100 % odpověděla z hlavy.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Všechny, ale u některých mě to občas nutí zamyslet a ověřit si, zda-li to tak opravdu je.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Většinu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek