Avatar uživatele
Draka

Kolik se vejde 1 kč mincí do prasátka o objemu 1 litr? A kolik 10 kč mincí? Jsou na to někde nějaké tabulky nebo vzorce?

Zajímavá 0 před 2389 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

nedá se to nikdy určit přesně protože mince se vždy uspořádají tak ze poměr kovu a vzduchu uvnitř bude při naplnění až po otvor pokaždé trochu jiný, vypočítej si objem nádoby do které mince vkládáš, pak si vypočítej objem mince (v obou případech PIr2v), první číslo viděl druhým a vynásob koeficientem 0.75 až 0.8, získáš přibližný odhad počtu mincí které vyplní oprostor.

Ten koeficient by možná stálo za to ověřit experimentálně pro každou konkrétní minci, zjevně totiž bude záležet nejen na tom jaký je objem mincí ale i jaké mají povrchové vroubkování a jakou tedy mají tendenci ze do sebe zasekávat a tím využívat prostor méně efektivně.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Každou minci můžeš brát jako válec a změřit tak objem. Přesnější by bylo změřit objem například podle vytlačené kapaliny. Objem prasátka se dá také změřit podle kapaliny, kolik se tam vleze. Prostým podělením bys měl dostat teoreticky nějaké číslo, ale realita bude jiná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Draka

Ano, šlo mi v posdtatě o ty koeficienty, jestli se dají vypočítat a nebo jsou někde uvedeny. Když jsem počítal (podle mého názoru) maximální zaplnění, došel jsem k číslu 1420 ks (to odpovídá koeficientu 0,82), což se ale pouhým nasypáním určitě nedá docílit. Asi budu muset experimentovat:)

před 2388 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek