Avatar uživatele
Thorax

Kolik si můžu vydělat jako brigádník (student)?

Je nebo bývalo do 10 000,–, popřípadě jaké srážky mě čekají, když budu mít nad stanovenou hranici, smlouvu mám dohodu o provedení práce na 300 hodin.

Zajímavá 0 před 3926 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jestli máš smlouvu, tak v ni musí být obsaženo. Jinak srážky jsou ( v průměru) 30%. Zdravotní a sociální a daň ze mzdy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jpau

DPP – 300 hodin ročně bez daně pokud vím (možná vím blbě) bez ohledu na výši přijmu (tzn. můžeš mít klidně příjem 1000 ,– hod), celkem se to běžně šmelí tak, že ti zaměstnavatel dá např. dvojnásobnou hodinovou mzdu, přičemž ti vykáže polovinu hodin.

DPČ – je tam sleva na dani (pro studenty), můžeš vydělávat kolik chceš, platíš daň z příjmu, popř. nevím jaké další srážky (např. soc. zdrav. platí škola, je možné že se v tomto případě platí 2×, nevím).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
r.t.y

ano, stále je to 10 000 Kč. Můžete si vydělat i víc, ale poté budete muset odvést sociální pojištění – 6,5% z hrubé mzdy. 300 h je také správně.
Doplňuji:
U DPČ není žádný limit pro příjem, jen je dáno, že je maximálně na úvazek 20h za týden. Odvádí se zde daň (pokud nepodepíšete prohlášení – v tom případě máte nárok na slevu/slevy na dani, které mohou snížit/úplně pokrýt vaši daň), zdravotní pojištění (i když jste student) a soc. pojištění pokud je příjem nad 2500 Kč.

Upravil/a: r.t.y

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek