Avatar uživatele
Wooddy

Kolik si účtovat náklady na cestu?

kolik byste si uctovali naklady za cestu do prace 182 km tam i zpet jednickova Fabia kombi 1.9 TDI spotreba 6.2/100km. Nevim totiz, kdyz tankujeme, kolik mi ma za mesic dat navic, aby to pokrylo opotrebeni auta.respektive kdyz s kmaradem tankujeme stejne abychom davali stejne na naftu jednou ja jednou on kolik si mam rict vice kamaradovi za amortizaci?

Zajímavá 0 před 2393 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Uplatňujeme náklady na PHM – buď skutečné náklady, nebo náhrady dle průměrných cen PHM vyhlašovaných každoročně Ministerstvem financí . Náhrady za pohonné hmoty uplatňujeme pouze podle počtu skutečně ujetých kilometrů, vycházíme z průměrné spotřeby dle technického průkazu vozidla. Píšeme tzv. cesťáky (cestovní příkazy).
Více zde:
https://www.pe­nize.cz/kalku­lacky/cestovni-nahrady

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Nevím, jak to myslíš. To jako každodenní dojíždění do práce? Obvykle si dojíždějící zaměstnanec nic účtovat nemůže, v lepším případě zaměstnavatel poskytuje fixní příspěvek na dopravu. Obvyklé náklady kryjící i amortizaci auta mohou být tak do 8 Kč/km, možná i víc. Při služební cestě vlastním vozidlem ti zaměstnavatel proplatí cenu za veřejnou dopravu, nebo smluvně dejme tomu 4,50/km

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Tohle může být mezi kamarády problém. Abyste se nehádali, můžete použít sazbu podle vyhlášky č. 440/2016 Sb a tu podělit. Pro letošní rok je to min. 3,90 Kč/km + PHM.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Arne1

Náklady na benzín jsou jedna část. Je blbost ale nepřipočíst další náklady – já například spočítal, že výměna oleje se projeví 0.20 na kilometr. K tomu připočti pravidelné revize a seřízení nafťáku. Pneumatiky – asi odhadneš životnost, tak si to taky poděl.
Je fakt, že příležitostné cesty se většinou účtují kilometr = koruna, ale pokud to máte pravidelně tak bys to měl postavit na solidní základ.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

S kamarády a známými to je potíž.
Známým počítám 3 Kč / km.
Lepším kamarádům většinou nic, neb se jedná o jednorázovky a pomoc i jindy a jinde.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek