Avatar uživatele
ellamakrela

Byla chyba ve vysilani Ceskeho rozhlasu 2?

Asi pred pul hodinou jsem poslouchala Cesky rozhlas 2 a rekli tam, ze nam preji hezky prvni podzimni den. Nevim jestli jsem se preslechla nebo to bylo ze zaznamu. Nevite na ci strane je chyba?

Zajímavá 0 před 2824 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Pokud nešlo o reprízu či jiný kontext, vypadá to na metaforu, kdy se počasí neobvyklé pro určité roční období přirovnává k jinému. Moderátor s nadsázkou narážel na počasí, které nebylo přímo letní. Den ve vrcholném létě, který vypadá jako podzimní …

Záleží také na tom, kolik bylo hodin – nedávno měla svátek Anna – pranostika – svatá Anna – chladna z rána. Takže i ráno připomíná podzim, k tomu letní čas, takže je o hodinu víc proti středoevropské­mu času.

U nás včera bylo tma, nesvítilo sluníčko, chvílemi se zatáhlo, pršelo, rozjasnilo. Ucouraný podzimní den, byť ve vrcholném létě.

To se běžné používá, není to nic neobvyklého. Třeba v dubnu napadne sníh, objeví se i mráz, a normálně se řekne, (místo dnes je ošklivý jarní den), dnes je krásný zimní den …

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
yuko

Pokud by me to tak strasne zajimalo, tak si najdu, jaky porad vysilali. Nejspis byl ze zaznamu.
http://www.roz­hlas.cz/dvojka/au­dioarchiv/

Zdroj: http://www.roz­hlas.cz/dvojka/au­dioarchiv/

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
isteron

Možno dávali nejaký program starší zo záznamu. Mnoho krát to robia aj v TV, kde cez prázdniny dávajú staršie programy z archívu, lebo cez prázdniny nové nenahrávajú a majú dovolenky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Astronomické léto končí a podzim začíná 22. září 2016 v 16:20:41h, a to bude ještě chvíli trvat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Je vidět, že tento rozhlas neposloucháš často.Před začátkem pořadu vždy řeknou, že tento pořad je reprizován z dřívejších let (popř.měsíců), takže aby se lidi nedivili, že tam je občas řečeno něco co nesouvisí s dnešním stavem.
My s manželkou posloucháme jen tuto stanici a jsme s ní nadmíru spokojeni.
Hloupě tam nehovoří (jako na soukromých stanicích) a člověk slyší i písničky, které jsou z let 50tých, 60tých atd.Zrovna tak se tam člověk i něco dozví a ne jen bezduché plácání ze soukromých stanic.
A nyní vždy dopředu informují, že pořady, které uslyšíme jsou reprizovány.Toto je jen v době prázdnin.A my si je rádi poslechneme, protože člověk nemůže sedět stále u rádia, takže pro nás jsou i reprizované pořady nové.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek