Avatar uživatele
misanek

Byla jsem napadena ve svém bytě …

Byla jsem napadena ve svém bytě,a chtěla jsem se zeptat jestli musím podat trestní oznámení nebo stací má výpověd na policii?Ještě nevím jestli můžu žádat o ušlý zisk a bolestné,jsem na neschopence,i když obviněný žije jen z socialních dávek děkuji
Doplňuji:
Asi jsem to neppopsala přesně,byla jsem napadena ve vlastním bytě sousedkou romského původu a mám dost velké zranění např. naštípnutou kost atd,děkuji za Vaše odpovědi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? faktor82, anonym před 5095 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Nehleďet na pravo ani nalevo,prostě jste byla napadane,vlastně souhlasím s Miroslavem,jen s tím,že je pravda, že manžele nemusíte udat, tedy jestli se jednalo o domácí násílí, ale doporučovala bych po svých vlastních zkušenostech neváhat a udat klidně i manžela. Policie je prozatím vyhostí z Vašeho společného bydliště a Vy budete mít dost času si rozmyslet,zda si to budete nechat líbit i nadále… Hlavně se držte a přeji lehkou noc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Miroslavst

Nepíšete kdo je ten, kdo vás napadl. To je z mého pohledu podstatné, jelikož pokud to je váš manžel, tak nemusíte souhlasit s trestním stíháním. Rovněž by se mohlo jednat jen o domácí násilí.
Ale k vašemu dotazu obecně: V případě, že jste v prac. neschopnosti, je na ní vyznačeno, že úraz byl způsoben jinou osobou. Lékař tedy má povinnost tuto věc oznámit policii, pokud jste tak již neučinila sama, popř. to přímo policie nevyšetřovala.
Ve své výpovědi uveďte, že žádáte úhradu ušlé mzdy a bolestného. Soud který v případě, že PN přesáhne 7 dní následně ve svém rozsudku určí odsouzenému (tedy útočníkovi), že je povinen vám uhradit tyto náklady. Jelikož se ve zdravotnictví platí regul. poplatek, uschovejte si i tyto doklady a přímo je u lékaře vyžadujte a připojte je k protokolu.
Soud nebude zajímat z čeho žije, prostě bude mít povinnost toto uhradit.
Následně i vaše zdravotní pojišťovna po něm bude vymáhat úhradu nákladů léčení, které zaplatila.
Doplňuji:
V tom případě bych neváhal ani vteřinu a ihned bych kontaktoval policii a podal trestní oznámení. co se týče odškodnění, popsal jsem již výše. Nejde o to, jestli je to rom či ne, ale je to prostě cizí osoba.
Pokud se bude jednat o těžké ublížení na zdraví, určitě si to odpyká víc než jen při lehkém ublížení.
Jen pro informaci: dlouho bych měl mžitky před očima, hůř bych slyšel, naštípnutí dost bolí a to úměrně dlouho. Prostě je toho dost, co využít. Jo a ještě se mi točí hlava a zvracím.

Upravil/a: Miroslavst

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
atriplex

Uvádíte „nebo stačí má výpověď na policiiů. Z toho dovozuji, že policie již věc řeší. Není proto třeba podávat nové oznámení extra. Stačí se dotazovat na průběh řízení u policie. Policie bude chtít po vás dobu pracovní neschopnosti "od-do“ a veškeré lékařské zprávy a jméno vašeho ošetřujícího lékaře. Na základě jejich prověřování:

  1. kdo je pachatelem – zda vy či sousedka
  2. délka pracovní neschopnosti

sami stanoví právní kvalifikaci, tedy, zda se jedná o přestupek či trestný čin. V případě, že by se jednalo o trestný čin, by si vás „převyslechli“ na jiný protokol či by to udělal až soud. V každém případě kontaktujte policii a ptejte se na stav řízení.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Uvádíte že jste byla napadena osobou romského původu ve svém bytě a utrpěla jste zranění.Já si myslím že v zákoně by nemělo být podstatné jaká osoba Vás napadla ale mělo by být podstatné že jste byla napadena.Být na Vašem místě bych ale žádné trestní oznámení nepodával.Riskujete že se vystavíte trestnímu oznámení z rasismu a nakonec budete mít problémy.Zní to absurdně ale já bych se bál.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Já si myslím, že podat trestní oznámení by bylo dobré z toho důvodu, že by ta osoba měla záznam, nebo další záznam a kdyby jich bylo víc, asi by to mělo časem nějaké důsledky.
Ale jsem jen laik, ale dle selského rozumu to tak vidím.
A o bolestné a ušlý zisk žádat můžete, maximálně to nedostanete.
Druhá strana mince je ta, že já nevím, jaké vazby má ta osoba a jestli vám třeba nehrozí msta od jejících kamarádů či rodiny, Ale snad to nevidím až tak černě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek