Avatar uživatele
Lucimia

Kolik umíte jazyků?

Kolik umíte jazyků? A jak důležitá je podle vás znalost jazyku? Já umím anglicky a to tak, že se učím už sice 14 let, ale úplně perfektně se prostě stejně nedomluvím. Mám dobrou hlavu na pamatování si slovíček apod., ale dát dohromady RYCHLE větu, je pro mě fakt někdy obtížné. Jak jste na tom vy?
Doplňuji:
Mně to trápí, protože když jedu co ciziny, tak se skoro nedomluvím. Ptám se proto, ne že bych dělala statistický průzkum, ale proto, abych věděla, jak na tom jsou ostatní. Když to vadí, ptát se nebudu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5150 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

angličtinu na akademické úrovni, německy se domluvím, ve francouzštině mírně pokročilý a v ruštině začátečník. Cizí jazyky jsem vždycky miloval a měl pro ně nadání, takže v tom mám trochu navrch – to by ale u mě jako překladatele a učitele měla být samozřejmost – , ovšem zase nijak nezářím ve fyzice či tělesných a sportovních výkonech. Je důležité se jazyky začít učit velmi brzy, čím později v životě člověk začne, tím se mu jazyk učí hůře. Největší dispozice k učení se cizím jazykům mají od přírody zejména děti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Plynule umím 2 jazyky (nepočítám-li tedy češtinu), angličtinu a ruštinu, a tyto jazyky používám i pracovně. Kdybych nebyla líná, možná bych byla schopná dát dohromady větu ve španělštině a hebrejštině.

Lucimio, Váš problém je problém mnoha Čechů. Do nástupu na MD jsem učila soukromě angličtinu a věřte mi, drtivá většina mých studentů byli lidé se stejným problémem. Učili se leta, uměli horu slovíček, ale neuměli promluvit, natož rozumět. Zkuste změnit taktiku učení. Neučte se jednotlivá slovíčka – pokud si píšete slovníček, buď jej úplně vyhoďte nebo založte někam, kam na něj neuvidíte. Víc čtěte a poslouchejte a pokud budete mít příležitost, skočte do toho po hlavě a mluvte.Nesmíte se bát, že to nebude hned perfektní, klidně používejte jednoslovné odpovědi. Berte to tak, když se cizinec učí česky, také nemluví hned dokonale :) Chce to jen odvahu. Držím Vám palce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
BEAES

Dva
Někdo na to prostě nemá buňky, já se mezi ně také řadím :o((

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tombik

Myslím, že podobná otázku už tu byla. Jinak-nechápu, proč si z odpovedi.cz děláte prostor pro osobní kvízy a průzkumy…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Český jazyk, středně pokročilý anglický a základ německého. Znalost je velice důležitá, protože když chce člověk vyjet někam za hranice, tak aby si nepřipadal jako úplný tupec 🙂 Čím víc budete do ciziny jezdit a procvičovat si jazyk, tím lépe pak budete chápat a samozřejmě komunikovat. A milá Lucimio, většině lidí tady vůbec nevadí, že se ptáte – to jen někteří rýpálkové musí rýt stůj co stůj a nemá cenu se jich všímat – váš dotaz je fajn!!!:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Zlatomuska

Ahojky, tak musím říct, že jsem na tom úplně stejně, takže asi s tím musíme začít fakt něco dělat. A nic si nedělej z některých nepříjemných lidí. Když jim otázka tak vadí, nemají odpovídat;o). Klidně se ptej. Mě potěšilo, že má někdo stejný problém a děkuji taky za radu, zkusím s tím teddy něco dělat

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Rustina z mladi-byla povinna a bavila me,nemcina z domova a anglictina od mych 50let-zdarile se zdokonaluji.Zaklady italstiny a dobre srbsky.Cizi jazyky uznavam a kdyby mi bylo dnes 20 tak jen jazykova skola.Bohuzel,pozde bycha honiti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
oskar

Anglicky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JayDee446

Anglický jazyk ovládám na vysoké úrovni – domluvím se bez problému, s německým už to není tak slavné, ale domluvil bych se taky. Latinsky rozumím obstojně a z francouzštiny umím základy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jahoda

Angličtinu a němčinu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iwetax

Na jazyky jsem úpně tupá. Od čtvrté třídy jsem na vysvědčení měla jasnou čtyřku a to právě z němčiny. Učitelé vždy mouřili oko a tu čtyřku z milosti mi dali díky slovnímu zkoušení. Nikdy jsem nechápala proč se v cizině píšou slova jinak než se čtou!
Cizí jazyky jsou výhoda určitě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anetadela1

Já trochu anglicky a na středí jsem se učila francouzky. Leč když to člověk nepoužívá, tak to zapomene.
Pro Iwetax: to byste koukala, kdybyste četla češtinu, tak jak ji slyšíte. To byste tomu vůbec nerozumněla. Já jsem jednou četla článek v češtině psaný tak, jak se to vyslovuje a měla jsem problém tomu porozumnět :D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
koreg

Chodím na kurzy angličtiny http://penguin­kladno.cz/kur­zy-anglictiny/

před 2221 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Věda