Avatar uživatele
Kryšpín

Kolik váží vojenská technika převážená na podvalu?

Americký generál si v médiích stěžoval, že české silnice a mosty nevyhovují pro přepravu vojenské techniky směrem na východ, poněvadž jsme tranzitní zemí a po anexu Krymu Ruskem stále hrozí nebezpečí z Ruska, tudíž v případě přesunu pozemních vojsk obranného společenství NATO směrem na východ jsou v Česku problémové silnice.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2237 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Jak která technika. Motocykl bude podstatně lehčí než tank. Váhy jednotlivé techniky si můžeš zjistit na dostupné technické dokumentaci.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Těžký tank tak do 70 t. Americký generál je neinformovaný blbec, protože tomuto zatížení odpovídá většina mostů na hlavních tazích a po okreskách se rychle přesunovat nedá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

České silnice a mosty příliš nevyhovují ani pro všeobecnou přepravu. Tradičně se u nás vojenská technika přepravovala po železnici, ta je na to dimenzovaná.
Nejpoužívanější americký tank Abrams M1 váží podle verze a vybavení cca 55 – 65 tun.

Upravil/a: dubraro

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… problémem je, že amíci maj velkej problém se strefit na šestiproudovou dálnici, natož na evropské silnice, no a nějak tu jejich blbost a neschopnost musí zdůvodnit … otázkou ale je, jestli je to šoférama (https://tv.id­nes.cz/do-americke-cisterny-nabouralo-v-konvoji-auto-fow-/krimi.aspx?id­video=V170701_11­1444_prahah_nav ), či technikou (https://www.top­cz.net/tuhle-valku-vyhrajeme-pani-mullerova/ >>> je vhodné shlédnout video) … takoví číňani, ty votočej kolonu na fleku o 180 stupňů (https://www.mo­jevideo.sk/vi­deo/2ab8d/ota­canie_vojenske­ho_konvoja_(ci­na).html )…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek