Avatar uživatele
dgfdgf

Kolika let se dožívá banánovník?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, johana 56 před 2466 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Mým koníčkem je pěstování exotických rostlin v bytovce. Tudíž je logické, že jsem si vyzkoušel i péči o banánovník. Vegetoval na komodě u postele /byl jsem jeden z mála našinců nocujících pod banánovníkem/, zhruba po čtyřech létech vykvetl a odrodil. Banány sice byly jen čtyři a poloviční než v obchodě, ale zato šťavnaté a slaďounké. Matka – lodyha poté odešla do banánového nebe. Předtím však vyprodukovala několik mladičů /odkopků/ jimiž jsem podaroval rodinu a přátele. Podobně jsem vypěstoval asi dvacet kávových zrn, několik voňavých citronů, nyní např. opečovávám malou mandarinku a buganvilii.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Banánovník není žádný strom, ale bylina, podle toho se asi taky dožívá. Banány které známe z našeho trhu se musí množit vegetativně, tj. jde vždy o klony jedné rostliny. Takže se může dožít i tisíce let ve svých potomcích – klonech. https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Ban%C3%A1nov­n%C3%ADk

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

dudu: to že ovoce chutná jinak v zemi kde vyrostlo, než sklizené a nedozrálé, dovezené pod atmosférou ethylénu celkem znám. Většinou ten dovoz trvá nejmíň 2 týdny Jedl jsem i originál, nesnese to srovnání.

před 2466 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek