Avatar uživatele
anonym

Byla zrusena zakladni vojenská služba

Ale kdyby byla vyhlasena mobilizace-tak musi nastoupit kazdy muz pres 18let?Jak by to bylo a jak by to dopadlo?Samozrejme si nic takoveho nepreji,jen uvazuji!A panove sli by jste vy?Myslim ze by mohli i zeny,mam pravdu.Tuto otazku davam po precteni jedne valecne knihy a tak jsem se zamyslela.Diky
Doplňuji:
Kniha od Marka Frosta-Prisne tajny cil a od Marka Chlebika-Zaskodnik.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, quentos, oskar, BENYTA, flodur před 5017 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

V povaze člověka je dobývat a zabíjet. Podívejte se do historie i do současnosti.
Zůstat bez armády je nesmysl a hazard.
Nebezpečí vždy nějaké hrozí. Chtěl bych vidět, v případě , že by jsme neměli armádu, jak by cizí vojáci dávali v sázku své životy za cizí občany kteří odmítli armádu.
Svět ještě nedospěl k společenskému zřízení bez armády.

Názor, že stačí letadla a řízené střely je zcela vedle. Stále platí to staré známé pravidlo, že kam nevkročí noha pěšáka není území dobyté. Podívejte se na Afganistán, moderní technika nestačí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

jaka to byla kniha ?

napada mne hned „Valka světů“ – když už mají ufoni dnes svátek 🙂 tady by plošná mobilizace asi opravdu nastala … ale spíš v tom smyslu, že by se museli bránit všichni tak jako tak …

ono je to dnes tak ze uz nezalezi an poctu rukou a nohou, ale na poctu jadernych hlavic, chytrych raketovych strel, protiraketovych strel, kontrole vzdusneho prostoru. Krajne vyhrocene konflikty lezi na bedrech technologii, ktere se nam podari vyvinout, neco jako plosna mobilizace uz z taktickeho hlediska postrada smysl. Bud budou proti nepriteli stacit specialne vycvicene jednotky a elitni technologie, nebo nepomuze nic… cepicema hypotetickeho nepritele ktery rozseka elitni slozky NATO rozhodne neumlatime 🙂
Doplňuji:
predstava ze lide s vidlemi v rukach a pokrikem hurrraaaaa rozhoduji o realnem vysledku valky. 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kupkina

Byla sice zrušena základní vojenská služba, nikoliv branná povinnost. A ta se překvapivě týká všech občanů od 18 do 60 let, tedy i žen (doufám, že se nepletu a právníci pod pojem občan zahrnují i nás, ženy).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
BENYTA

Nedávno naše nejvyšší hlavy vzali peníze ze zbrojení a dali je školství.Klidně to můžu udělat se všemi penězi na zbrojení,proto­že,jak píše geOrge,nebude nám nic platná ani mobilizace,ani ten prehistorický šrot,kterým náš stát disponuje,viz slavná akce „rádio Svobodná Evropa“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cullinda

Reakce na Betynu – souhlas, ať to dají raději na vzdělání a to nejen dětí ale i dospělých.
Méně nevzdělaných = méně bojechtivých, a když už by k něčemu došlo tak i snad méně rabujících, proti kterým bychom se všichni museli bránit ať už se zkušenostmi z vojny nebo bez nich.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Já si myslím že máme mnoho kvalitně vycvičených občanů kteří ovládají vojenskou techniku.Podívejte se např.na bývalé členy Lidových milic.:-D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
oskar

To by tedy bylo něco nechci to vůbec domyslet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

kvalifikovaný vojaci budú riadiť boj a ostatní – potrava pre kanóny – sú postrádateľní, takže ich zoberieme z davu. To je paradox vojny.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bumbes

Na jednu stranu si můžu říkat, mne to nezajímá, já mám „modrou knížku“, ale pokud by k něčemu došlo, tak by mi stejně nezbylo nic lepšího, než „vzít kvér a jít taky do války“. Respektive zalézt s ostatníma do bunkru a čekat, jestli ten bunkr vydrží. Současné technologie už jsou spíš pro SW a jejich programátory a né pro obyč.vojcly.
Takže jedinná naše naděje asi bude, opravdu spoléhat nato, že nás ochrání NATO, anebo že zvítězí humanita nad egoismem moci.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek