Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kombinace obkladů z jiných sérií

Pěkný den, poprvé v životě jsem objednával kachličky do koupelny a WC. Poctivě jsem naměřil plochu. Vymyslel rozložení barev a vydal se objednat obklady i dlažbu. Bohužel jsem si v obchodě neuvědomil, že rozměry jednotlivých kachliček jsou pro každý barevný vzor jiné, protože nešlo o jednu sérii. V místě přechodu z jedné barvy do druhé tedy kachličky nebudou ve spárách navazovat na sebe! Máte s tím někdo také nějakou zkušenost a jak jste to nakonec vyřešili? Fotky Vašich řešení výhodou. Děkuji

Předmět Autor Datum
V místě přechodu z jedné barvy do druhé tedy kachličky nebudou ve spárách navazovat na sebe no zále…
jvdc 16.04.2014 12:43
jvdc
njn. Za hloupost se platí. Protože, upřimně.. to napadne málokoho aby kombinoval obklad rozdílných r…
sHpy00n 16.04.2014 16:19
sHpy00n
Díky za nápad s neutrální listelou! Aspoň ponaučení do příště;) poslední
PavelS 16.04.2014 17:23
PavelS

V místě přechodu z jedné barvy do druhé tedy kachličky nebudou ve spárách navazovat na sebe

no záleží také jak to bude vypadat... pokud si to dokážete představit, nebo v obchodě jste si mohl nějaké vzorky zkusit poskládat. Ale problém to není udělat to bez navazujících spár.

Ale obklady i dlažba se dají řezat, takže se dá pomoct i takto. Ale né v každém případě to jde, např. z důvodu velkého odpadu, nebo přechod z většího obkladu na menší - to bude asi největší problém.

Ještě bych to zvážil...

njn. Za hloupost se platí. Protože, upřimně.. to napadne málokoho aby kombinoval obklad rozdílných rozměrů, tedy neočekávám přehršel zkušeností ani fotek. O jaké rozměry přesně jde? Šly by na sebe alespoň ob jednu spáru kdyby se jedny lepily naležato a druhé nastojato? Ještě mně napadá dokoupit a oddělit to nějakou neutrální listelou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru