Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kombinované napájení externího boxu pro 2,5" HDD ?

Dobrý den. Vybírám externí box pro 2,5" HDD. Našel jsem toto http://www.comfor.cz/evolve-2-5-sata-externi-box-q uickbox-usb-30 . V dodávce je i kabel pro externí napájení 5V. Rozumíte tomu tak, že on nebude podporovat napájení přes USB, nebo je to jen možnost posílení napájení v případě většího odběru HDD, nebo neexistence napájení v USB konektoru. Napsal jsem dotaz na prodejnu (zatím bez odpovědi), přesto bych chtěl znát názor někoho zkušeného. Vím, že se tady už řešilo posílení napájení 2,5" externích HDD a někomu u toho údajně odešel USB port, nebo tak nějak. Je možné, že by to měli už vychytané?

děkuji

Předmět Autor Datum
Obvykle disku stačí napájení z jednoho portu. Někdy to ale stačit nemusí, i když osobně jsem se s tí…
Wikan 22.12.2012 17:52
Wikan
Já si právě vybírám 2,5" HDD, abych nemusel tahat i napájecí adapter. Kdyby to napájení bylo ale jak…
lupkovic 22.12.2012 18:03
lupkovic
USB 3 by mělo být schopno dodat 900mA, takže to přídavné napájení by možná mělo smysl jenom při přip…
jirka44 22.12.2012 17:58
jirka44
Pokud se bavíme o novějších počítačích tak 95 procent určitě utáhne HDD z jednoho usb portu. U někte… poslední
MM_tank 22.12.2012 19:05
MM_tank

Já si právě vybírám 2,5" HDD, abych nemusel tahat i napájecí adapter. Kdyby to napájení bylo ale jako volba navíc, tak bych to uvítal. Už jsem se setkal u kolegy s TV, kde jeho ext. disk 2,5" nefungoval, můj 3,5" s externím napájením ano. Pak jsem vyčetl v návodu, že k TV je možno používat ext. disky pouze s vlastním napájením. Takže by to bylo celkem univerzální

Pokud se bavíme o novějších počítačích tak 95 procent určitě utáhne HDD z jednoho usb portu. U některých se musí strkat zezadu protože přední zdířky jsou připojený šhitkabelama. USB 2.0 má umožnovat 0,5A odběr což je na hraně. Dost výrobců desek tedy dovolí víc, jsou i ruzné vychytávky označené jako "3x USB power tuším u gigabyte" ten má pak ještě větší výstupní proud. Může ale vadit delší kablík nebo nějaká prodlužka.
Proto mají někdy disky kablík s dvěma USB na posílení proudu -zastrčí se oba do USB, proud to dovolí různý.

U notebooků je to víceméně stejné, šmejdy nebo "sekačkové" mininotebooky mají problémů víc.

Televize obecně mají USB bez možnosti napájení -respektive utáhne to flešku, HDD to téměř natuty neutáhne.O žádné která by měla USB s napájením sem neslyšel (což ale neznamená že nexistuje) podobně to bude např. se settopboxama, autorádiema, tabletama a tak podobně. Pokud by ten usb měl dostatečné napájení výrobce by to patřičně marketingově zdůraznil.

Takže k televizi to bez přídavného napájení nedáš.

Obecně považuju přenosné disky 2,5 za ne příliš vhodné na tvrvalý provoz-přehřívají se. Na stáleé zapojení k televizi bych volil 3,5 model nebo kovový 3,5box a do něj dal např. starší disk.

Externí zdroj který budeš kupovat musí mít 5v stabilizovaných, žádný 6ti voltový trafo od číňana...Jinak ten disk odprásknout můžeš velice jednoduše...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru