Předmět Autor Datum
AM3 je zpetne kompatibilni s AM2+, tudiz na 90% ti to tam pojede. Zbylych deset procent nechavam na…
mif 23.10.2009 22:57
mif
Ano i ne,uved i základní desku - bude záležet na verzi firmware na Tvé desce.Jestliže by byl "starý"…
Martin z Poličky 23.10.2009 23:00
Martin z Poličky
Kazes bludy, mistre Jene. Odhledneme-li od "nepodstatnych" rozdilu AM3/AM2+, je tento CPU pro upgrad…
mif 23.10.2009 23:13
mif
Pravdu máš,ale bral jsem dotaz jako od opravdového laika (nejsem také vůbec specialista)a proto jsem…
Martin z Poličky 23.10.2009 23:40
Martin z Poličky
Zadna krec. Vse v dobrem :beer: poslední
mif 23.10.2009 23:50
mif

AM3 je zpetne kompatibilni s AM2+, tudiz na 90% ti to tam pojede. Zbylych deset procent nechavam na verzi BIOSu desky a jejim compatibility listu. Taky bych se podival na napajeci kaskadu desky, jaky vykon je schopna utahnout (viz stranky vyrobce).

Ano i ne,uved i základní desku - bude záležet na verzi firmware na Tvé desce.Jestliže by byl "starý" firmware,který by socket AM3 nepodporoval,neznamená že procesor nepůjde,jen bude vykazovat chyby - což jistě nechceš.

Kazes bludy, mistre Jene. Odhledneme-li od "nepodstatnych" rozdilu AM3/AM2+, je tento CPU pro upgrade vice nez vhodny. Jestli verze BIOSu (neni to firmware) ve svem listu neobsahuje typ pro ni neznameho CPU, pouze planta nesmysly pri POSTech (napise neco jako "Generic AMD Processor"). V zadnem pripade takto blbe zadetekovany CPU nevykazuje chyby ve sve instrukcni sade - to je pouze domnenka zacatecniku. Je jista moznost, ze BIOS neznamemu CPU nastavi nedobre parametry (frekvenci, nasobic, Vcore,...), ale to jde o*ebat manualnim settingem v HW sekci. Jak pisu vyse, nejvic bych se bal napajeci kaskady - nektere starsi desky jsou "na hrane" uz i pri osazeni 65W_TDP CPU.

Pravdu máš,ale bral jsem dotaz jako od opravdového laika (nejsem také vůbec specialista)a proto jsem psal že procesor bude dělat chyby - tím jsem myslel že bude kupř. vykazovat místo 3GHz - jen 2,5GHz.Myslím že jsem byl z bludů obviněn neprávem ;-).Nechci se ale hádat,moje rada byla myšlena ve více než dobrém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru