Avatar uživatele
www

Byli byste pro nekompromisní mazání všech „chatovacích“ otázek zde námi uživateli?

Přiznávám, že mne stále často svrbí ruka a nějak se mně to ekluje, neboť to není místním zvykem. V mnoha případech ke škodě 😁.
Doplňuji:
Michale, máš svým způsobem pravdu, ale toto přece není, spíše neměl by být chat!
Co jste měli k obědu, jak je u vás ap. se zjistí na kdejakém chatovacím serveru „puberťáků“. Zde by snad měla být jakási „vážnost“, nebo se mýlím?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: www

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? led, mosoj, hanulka11, beer, Ar, anonym, anonym, Tryphena před 4330 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Kdy to je a kdy neni chatovací ukázka by určoval kdo ? Ty ? A nebo Dr.Axl ?
Někdy to rozhodování neni zcela zřejmé. Pokud ti taková otázka vadí, tak ji klidně smaž a napiš smazal jsem to a to z těchto důvodů. Některé to tady občas popadne a maží otázky a odpovědi, aniž by se k tomu přiznali. Smazal jsem tímto způsobem několik otázek, a nikdy nebyl problém.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Taky mi to hodně vadilo, ale všimla jsem si, že když někdo zadá skutečný dotaz, nemá buď vůbec žádné, nebo minimum odpovědí a to ještě mnohdy pochybných. Možná je to tím, že co se dřív probralo v hospodě, dnes se probírá z domova na webu a k tomu se koupí PETka pifka. Podle počtu reakcí soudím, že to tak většině vyhovuje, že lidi potřebují spíš komunikovat, než poradit. Když se podíváte na jiný obdobný server je tam situace stejná, jen mají víc příležitostí k hádání. Když budeš důsledně mazat, možná tu skoro nic nezbyde 🙂.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Som za všetkými dvadsiatymi prstami a štyrmi končatinami.
Ale malá kritická poznámočka:
Aj vy musíte dodržovať pravidlá. Táto diskusná otázka patrí do aktualít.
A teraz, čo? V prípade zlého zaradenia, mazať, alebo presunúť do aktualit? Ste zlatý s právomocou, čo keby ste si to sám presunuli? Nech to je v poriadku.
Doplňuji:
…„to už v novém kabátě nejde“(www)
Tak si budete musieť dávať väčší pozor, kam vkladáte otázku.
PS.
A to všetci, mňa nevynímajúc…

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Ani omylem! Jsme na zábavném serveru a kdo z uživatelů by si tu proboha vzal na sebe takovou „zodpovědnost“ určovat co je a co už není otázka! Takhle se může chovat v reálu ten, komu chodí soukromá otravná pošta. Ale rozhodovat a přidělovat otázky a odpovědi, to už je diktatura!
Každý tu má právo zeptat se na co chce. Jestli je to otázka blbá (podle někoho) nemusí odpovídat, může ji ignorovat nebo (když ho to tak vytáčí) trávit svůj (asi levný) čas tím, že se nad ní „spravedlivě“ rozhořčí. Ale chtít „vychovávat“? To snad ne!
Pouze vyložené bláboly a vulgarity – ty je dobré eliminovat. Ale to by měla být práce adminů a uživatelé by se jí neměli snažit usilovně suplovat.

Anonymně se buzeruje celkem dobře. Protože, když se nula dostane kdekoli k moci, začne škodit. Jednička z ní nikdy nebude, ale pořádně zasmrdí celé okolí. Chápu, že právě anonymní uživatel zde může časem podlehnout kultu instituce, ale pozor na to – v takovém případě by měl rychle zařadit zpátečku a uvědomit si, že když tu s ním pár lidí občas souhlasí, patent na rozum nemá. Věřím, že hvězdičky a palce mohou stoupat do hlavy a právě to mi přijde spíš směšné.
Nenechat se urážet, nepodporovat blbosti ano, ale také se povznést nad něco – co zrovna „moje hlava nebere“, ale jistě to není nic tak extra zavrženíhodného.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ar

Musím přiznat, že těch „chatovacích“ otázek jek píšeš, je až moc. Pokud by to byla sem tam nějaká vyjímka tak se to nechá ještě snést. Má-li se tento servr dostat na slušnou úroveň, kde člověk najde opravdovou radu, není jiná možnost než tyto nesmyslné otázky tvrdě mazat.
Založit ještě jedno kategorii „pokec“ a tam ať si dává zbytečné otázky a odpovědi kdo chce. Chtělo by to udělat tak aby se otázky s „pokecu“ neřadily mezi ostatní a byly by vidět až po kliknutí na tu danou kategorii „rubriku“. Nebudeli někdo dodržovat pravidla a bude dávat přiblblé otázky do normálních rubrik tak nekompromisní BAN. Jsem přesvědčený, že co je nesmaslná otázka každý pozná. Možná pak i lidi kteří jsem dávají zbytečné otázky na které pak stejně mnohdy ani nereagují odejdou jinam, třeba na Ontolu. Rozhodně to nebude škoda ,ale přínos. Jinak odejdou ti kdo mají zájem poradit a nechat si poradit. Z podobného důvodu jsem před časem ukončil svoji účast na jiné poradně, kde šla úroveň taky dolu a musím přiznat, že je „důstojnější“ než tato.
Pryč s " četařema" na to je spousta jiných servrů. Toť můj názor. Ar

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nebuď hned tak radikální, úplně by stačilo být důslednější při postihu ZÁVADNÝCH otázek (případně odpovědí, protože u diskuze to může jen admini).
Sice tě docela chápu, ale je nutno objektivně Drapovi a dalším přiznat právo na využití sekce zábava, ovšem nikoliv k chatování.
Nakonec i ten proklínaný a opovrhovaný kodex na to přece pamatuje formulací o „nesmyslných a bezobsažných otázkách“. Tedy závadných a koledujících si o výmaz.
Viz:
Chatování nebo podobné porušování formátu otázka → odpověď
Odpovědi.cz je komunita pro pokládání otázek a odpovědí, NE internetový chat. Pokud příspěvek není otázka nebo odpověď, nemá zde co dělat. Pokud hledáte místo pro diskuzi a chatování, zkuste jiné in-ternetové servery.
„Vkládání nesmyslných a bezobsažných odpovědí nebo kopírování odpovědí ostatních uživatelů je také považováno za podvádění.“
Uvádění v omyl a vkládání nesmyslů
Není povoleno záměrně vkládat neužitečné odpovědi, které mohou uživatele uvést v omyl. Není správné ani vkládat nesmyslné odpovědi a otázky, tyto budou provozovatelem smazány.
Zde správně nefunguje admini, na jiných serverech (např. Novinky), by měli všichni tito kecálkové dávno ban a dál by si ani neškrtli.
To, že se původně doplňková sekce Zábava zcela zvrhla a svou záplavou vytlačuje užitečné otázky a přínos jak znalostí, tak praktických rad v různých životních situacích, je vina pár uživatelů, kteří se popletli web se sociální sítí.
ad Drap, pokud dodnes nevíš, co je chat, máš to ve zdroji, nikdo nemusí nic rozeznávat, definice už byla dávno dána a je dostatečně jasná:
Doplňuji:
ar – popsals to ve stejném duchu, jako většina soudných uživatelů, z nichž bohužel už málokdo reaguje, neb je otráven inflací vágního balastu.
Ještě malá citace z obsáhlého odkazu b.
Amie
„Myslím, že větší šance, že to tu skončí je, že Drap přestane používat leteckou poštu :D“

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Chat

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aramah

Jsem tu dva roky,a stále se řeší jedno a to samé.
Když budu chtít odbornou odpověď ,na moji případnou otázku,Nebudu se ptát tady ale právě na odborných stránkách.
Tady to je podle mého názoru, něco mezi tím ani chat ani odbornost.
I když si někdo zakládá na té odbornosti.
A co je důležité, jsme především lidé a to nabádá sem tam i položit otázku,co jste měli k obědu? Pouze názor jedné babky.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

No sice je to proti zaměření serveru, ale proč by si nemohla zdejší komunita nějak „popovídat“ aníž by musela chodit na služby konkurence.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

A ty bys byl?
A dej pozor co odpovíš, protože tahle otázka je hned na ráně :)

Jinak můj názor na význam a potřebu plkacích otázek najdeš tady >>> http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/jednoho-dne-se-stane-ze-sem-prijdu-a-zjistim-ze-nikdo-nevlozil-otazku

hanulka11: a seš si jistá že opravdu víš, k jakému účelu ve skutečnosti Odpovědi.cz vznikly?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Daleko víc, než „chatovací“ otázky mi vadí ty typu: Jak se vaří čaj? nebo Jak mám zhubnout? apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Tak já osobně bych byl i pro, poněvadž mimo nás samotných to nikdo pravděpodobně řešit nebude. Jistě, druhou možností je sám odejít, ale proč kvůli pár „chatařům“ ? ))
Jak už kdosi teď i dříve navrhoval, bylo by dobré celou sekci zábava dát někde bokem, zavést systémovou hlášku kdo smazal otázku atd. Ale stane se to? Admini komunikují minimálně a mají nás na háku..
Takže pokud bychom se domluvili, pro bych byl. Ale stejně bych nic nemohl mazat, taky mně to totiž nejde (IE8). Když kliknu na Nahlásit, vyjede mně teď hláška na panelu nástrojů a dál nic.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

pro >ar< : na té „jiné poradně“ ale bylo mnohem víc odborníků a na skutečné dotazy se dala získat mimo blábolů i solidní odpověď. Dodnes čerpám z vyhledávače této poradny a pokaždé najdu co hledám. Třeba kdybych zas potřebovala vědět, co je to „šteft“ 🙂…

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

ad led, aktuality jsou na výročí a aktuální odkazy celokomunitní nebo společenské oblasti – událost na Novinkách apod.
S internetem to souvisí a nejspíš se chtěl www distancovat od zprofanované Zábavy.
Ironický špílec ti pomůže k palcům, méně už k objektivitě. V tomto případě je důležitější obsah a pokud jsi to dosud nepostřehla, s novým formátem už je znemožněno přesunutí uživatelem, i kdyby byl sebevíc zlatý nebo stříbrný.
Schválně si to sama vyzkoušej, pokud se ti to podaří, možná máš protekci a pak nechť je po tvém.

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Môj milý Dr.Axl, ako si si iste všimol, že už dávnejšie som tu písala, ešte v starej verzii, že mne tie mazania a presuny nefungujú. Takže to ani neskúšam. Ale na svojom názore, že takáto diskusná otázka nepatrí do tejto kategórie -internet- trvám. Nie je to otázka typu poraďte. Kategória Aktuality má dve podkategórie Aktuality a Zábava. Inokedy striktne trváš u niektorých užítaľov na tomto dodržiavaní. Buď rovnako prísny na všetkých.
PS.
Mne o body nejde. To čo som napísala o začatí od 0 bodov, myslím vážne. Čakám stále na odpoveď od adminov. Aká je tu ´zákonná lehota´na odpoveď. Druhý profil otvorím až po deaktivácii tohto profilu.

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

I kdyby nakrásně tam patřila, tak co s tím naděláš, když nejde přesouvat, jak jsi navrhovala. Pokud byly připomínky, tak ve smyslu – příště si to pohlídej, jinak leda admini.
Sekce se jmenuje Aktuality a zábava, rubriky pak 1)Aktuality, 2) Zábava.
Jenže ze Zábavy se stala žumpa a dikce otázky zasahuje i do etikety a práva.
A znovu doplňuji, že tentokrát je obsah podstatnější než formální zařazení, které už zpětně beztak nelze ovlivnit.
Přece se zrovna my dva nebudeme škorpit, když jde o princip (viz tvá citace Vyšší princip, kde je daleko známější film, než kniha, jíž jsi avizovala).

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

viz průkazný náhled:
http://www.od­povedi.cz/repor­t/add?topicTy­pe=question&qu­estionUrl=byli-byste-pro-nekompromisni-mazani-vsech-chatovacich-otazek-zde-nami-uzivateli&topi­cId=99850

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

Led, máš sice částečnou pravdu, ale ani to už v novém kabátě nejde.

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

Vím Drape, ale o to mně nejde.
Žádný rozhodčí, ale pouze jakási naše soudnost, která by snad zamezila vkládat otázky chatovacího charakteru, případně až příliš nejapné.
Toť vše dle mého názoru.
Návrh „otázku smazal ten a ten“ (samotným systémem) jsem dával i já.

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

Odpovědi ztrácejí postupně svůj smysl a svou funkci- stává se z nich úplně něco jiného /radši nepojmenuji/než k jakému účelu vznikly.
To je jen můj názor – nemusíte se mnou souhlasit.

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
www

Hani, sice tu nejsem tak dlouho jako ty, ale souhlas na 100% i za tu kratší dobu mého zkoušení zde. Škoda, dřív to tady mohlo být fajn.

před 4330 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek