Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Komprimace v Outlook Express

Dobrý den, Outlook mi zkomprimoval emaily co mam stazene na PC, myslel jsem ze se budou pri otvirani rozbalovat, ale zmizely mi ze seznamu. Jsou nejspis zkomprimovane do souboru s příponou DBX, ale nenasel jsem v Outlooku jak se daji zpet rozbalit? Existaje vubec takova moznost? Nebo je na to pripadne jiny program? Dekuji za radu

Předmět Autor Datum
nemam s tym skusenosti, ale vyguuglim som toto: http://www.sharewareconnection.com/oe-mail-recovery…
2laak 01.01.2007 13:49
2laak
Komprimace v Outlook express neznamena komprimaci, kterou delaji pakovací programy typu ZIP. Kde jen…
Jan Fiala 01.01.2007 14:29
Jan Fiala
že složka se zprávami byla poškozena a při komprimaci došlo ke ztrátě zpráv hej, o tom sa pise v po…
2laak 01.01.2007 16:24
2laak
no treba pro me je Thunderbird naprosto nepouzitelny (nevim jak to maji nejnovejsi verze),ale pri na…
kmochna 02.06.2007 11:54
kmochna
Prosím zkus uvést více informací. Používám Outlook Express denně, taky mi občas nabídne komprimaci u…
Eva_M 01.01.2007 17:05
Eva_M
Cestu ke zpravam jsem nemenil, proste jednou jsem to zkomprimoval a pri dalsim otevreni oulooku uz t…
Mira.Po 03.01.2007 19:21
Mira.Po
Ahoj, stalo se mi to same a nejde mi to vyresit, podarilo se ti prijit na to, jak to vratit ? Taky…
To same.... 23.01.2007 13:00
To same....
Právě se mi stalo to samé. Na počítači, kde už komprimace Outlooku Express v minulosti dvakrát probě…
Perry 02.03.2007 09:12
Perry
Komprimaci mi OE provádí často a zatím jsem problémy naštěstí nezaznamenala. Vím, že při komprimaci…
Eva_M 02.03.2007 09:37
Eva_M
I mně to dnes způsobilo ztrátu emailů za 2 měsíce a to mně celkem dožralo....ani na fórech jsem se n…
slashacs 01.06.2007 12:33
slashacs
Je to sice rada OT, ale nejlepe je zalohovat denne z C:\Documents and Settings\jmeno_pocitace\Local…
dedek 01.06.2007 18:42
dedek
a ja k tomu doplnim oficialni help 918069
kmochna 02.06.2007 12:38
kmochna
Že by nějaká nová aktualizace Windows dělala tyto vylomeniny, protože je divné aby to najednou dělal…
Craft 02.06.2007 11:43
Craft
podla mojich skusenosti sa obcas stane u niektorych uzivateloch, ze akoby sa stratili maily z OE - v…
OE 02.06.2007 12:07
OE
stal se mi ten samý problém.. a nevíte někdo jestli něco můžu udělat se zálohou *.bak ???
MagicQ 13.03.2008 23:44
MagicQ
Zkusil bych *.bak prepsat na *.dbx. poslední
dedek_stary 14.03.2008 10:34
dedek_stary

Komprimace v Outlook express neznamena komprimaci, kterou delaji pakovací programy typu ZIP.
Kde jen o uvolnění prázdného místa, které zabírají smazané zprávy.

Řekl bych, že složka se zprávami byla poškozena a při komprimaci došlo ke ztrátě zpráv.

že složka se zprávami byla poškozena a při komprimaci došlo ke ztrátě zpráv

hej, o tom sa pise v popise tych programov, co som pisal vyssie a niektore z nich to maju v mene "recovery", teda by mohli byt uzitocne pri dekompresii tych suborov.

taketo veci dokaze Outlook? nechcem na nic nahovarat ci robit reklamu, ale mne sa velmi osvedcil Mozilla Thunderbird thunderbird, lahky na obsluhu, uzivatelsky pritulny :-) a mne nic vyssie spomenuteho este neurobil. co viac treba?

no treba pro me je Thunderbird naprosto nepouzitelny (nevim jak to maji nejnovejsi verze),ale pri nacteni velkeho mnozstvi mailu dojde ke znacnemu zpomaleni systemu.
pamatuji se ze Thunderbird uklada jednotlive maily do slozky jako soubory - kdyz je po spusteni bude Thunderbird nacitat nacita i hlavicky zprav - coz pri velkem mnozstvi zprav zpusobi vyse zmineny efekt(systemu to da pekne zabrat nacitat tisice souboru).
--
takze davam prednost klientu ktery maily strka do jedineho souboru(databaze)-tam lze rychle pracovat(hledat,nacitat,radit) i pri poctech cca 10 000 mailu a velikostech v gigach.

Prosím zkus uvést více informací.
Používám Outlook Express denně, taky mi občas nabídne komprimaci uložených zpráv z důvodu úspory místa. Odsouhlasím a chvíli ten proces běží. Při příštím otevření Outlooku mám ale na svém místě všechny zprávy včetně nejstarších. Zatím jsem takto nepřišla o žádné emaily. Proto je mi divné to, co popisuješ.
1) Nemáš nějak poškozené úložiště emailů?
2) Nemáš je nějak zablokované třeba pomocí antiviru?
3) Nezměnil jsi pomocí nějaké volby umístění emailů?

Edit: O komprimaci emailů v Outlook Expressu se psalo i tady http://pc.poradna.net/question/view/60989-jak-vypno ut-komprimaci-zprav-v-outlook-express-6 Nevím, jestli tam najdeš něco užitečného, ale můžeš se tam kouknout. V té debatě šlo o to, jak to udělat, aby program tu komprimaci vůbec nenabízel. Ale nikdo tam nepsal o tom, že při komprimaci by došlo ke zmizení nějakých emailů.

Cestu ke zpravam jsem nemenil, proste jednou jsem to zkomprimoval a pri dalsim otevreni oulooku uz tam maily nebyly. Ale Vymazal se mi jen predchozi pulrok, ale to co tam bylo predtim tak tam zustalo. Tak uz proto mi to bylo divny protoze bych rekl ze se to bude komprimovat (nebo co to vlastne udelalo) od uplneho konce (tedy nejstarsich zprav).

Právě se mi stalo to samé. Na počítači, kde už komprimace Outlooku Express v minulosti dvakrát proběhla bez problému, se po včerejší třetí komprimaci (která proběhla na první pohled korektně) ztratily maily za posledního půl roku (od 3. 7. 2006 do včerejška včetně), ale jen ze složky Odeslaná pošta. Bordel.

Komprimaci mi OE provádí často a zatím jsem problémy naštěstí nezaznamenala. Vím, že při komprimaci se střídavě objevují a zase mizí okna s hláškami, jaká složka se zrovna komprimuje. A někdy se může zdát, že se už nic neděje, a přitom někde na pozadí to ještě běží... Napadá mě tedy, jestli ztráta dat není někdy způsobená tím, že uživatel vypne počítač předčasně, když ta komprimace ještě probíhá. Totéž samozřejmě může způsobit i výpadek proudu ;-)

Je to sice rada OT, ale nejlepe je zalohovat denne z C:\Documents and Settings\jmeno_pocitace\Local Settings\Data aplikací\Identities\{vygenerovane_alfanumericke znaky}\Microsoft\Outlook Express a taky C:\Documents and Settings\jmeno_pocitace\Data aplikací\Microsoft\Address Book. Pak pri jakemkoliv poskozeni mam alespon vcerejsi zalohu a tou muzu poskozena data nahradit.

Že by nějaká nová aktualizace Windows dělala tyto vylomeniny, protože je divné aby to najednou dělalo více lidem. Každopádně už jen z důvodu problémového exportu mejlů do jiných mejl klientů, natož v případě poškození DB OE nebo MSO tyto klienty nedoporučuji.

OT: Jen tak pod čarou, přesto, že jsem byl zvyklej z práce na MSO, doma jsem přešel na Thunderbird. Předtím jsem ale vyzkoušel několik free email klientů s neomezeným počtem email účtu a jednoznačně nakonec zakotvil u Mozilla Thunderbird, i když jeho rychlost při startu programu není úchvatná stejně jako v případě FF, ale jinak dosti komfortní klient. Ještě je dosti dobrý FoxMail, malej a rychlej.
Rovněž doporučuji pojistku a to archivaci mejlů i na webu (zřídít si odkládací mejl adresu, kde je větší kapacita schránky a zasílat zde všechny kopie mejlů a samozřejmě tuto adresu nikde nezveřejňovat, kvůli spam robotům), takže v případě problému, je vždycky někde záloha.

Craft

podla mojich skusenosti sa obcas stane u niektorych uzivateloch, ze akoby sa stratili maily z OE - vzdy to bolo poskodenim *.DBX suborov na ktore zabrali len recovery nastroje - napr. www.oemailrecovery.com (bohuzial je plateny), ale mozno existuju aj free alt. recovery.

2) tieto 'straty' emailov sa stavaju vacsinou vtedy, ked presiahne pocet mailov v danej zlozke isty pocet mailov, alebo celkovo vacsi .DBX subor (iba tipujem: >0,5 GB alebo >1500 mailov) => pomaha vytvorit viacero zloziek - trebars pre kazdy rok jednu alebo podla inych kriterii - plati to aj pre prijate aj pre odoslane maily

t.j. skratka OE je ...

Zpět do poradny Nahoru