Avatar uživatele
Poklička

Komu a proč se dřív říkalo květinové děti,/co to bylo za lidi a proč si takto říkali?Pamatujete si tu dobu někdo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4188 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

Opsat něco z Wiki jsi asi nepotřeboval, zajímají tě osobní zkušenosti. Já tu dobu matně pamatuji, představitelem u nás byl americký básník Allen Ginsberg,
http://www.spi­sovatele.cz/a­llen-ginsbergerg který byl v Praze zvolen králem Majáles, ale už nevím kdy. Nosili dlouhé vlasy a v nich květiny ( ty jsem nosila taky ), jejich krédem bylo „lásku, ne válku“. Tenkrát jsme si je idealizovali, ale teď s odstupem let se mi zdá, že ty myšlenky zas tak ušlechtilé nebyly, podstatnější bylo užívání drog a volná láska.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Stačilo vyzkoušet Wiki:
HippiesZ Wikipedie, otevřené encyklopedie
Protijaderný znak, který se později stal symbolem míruHippies [hipíz] (děti květin neboli květinové hnutí) je hnutí, které vzniklo v 60. letech v USA.
Jednalo se o neorganizované hnutí, které vycházelo z generace beatniků. Šířit se začalo v polovině 60. let ze západního pobřeží USA, ze San Francisca. Cíle „hippísáků“ byly nejednotné, za základní lze ale považovat vzpouru proti společnosti, mír, lásku, přátelství, svobodu. K naplnění těchto cílů se sdružovali do skupin či komun, které pak často provozovaly volnou lásku (free love). Často se užívaly drogy – zvláště psychedelické (LSD). Častým cílem byl někdy ale jen opak chování většinové společnosti a vyjádření protestu. Hippies propagovali spontánní chování, lásku a prosazovali názor, že si člověk má užít života a nebudovat kariéru, nehonit se za penězi. Příslušníci hippies nosili často dlouhé vlasy, volné oblečení a korálky a celkově prosazovaly „primitivní“ vzhled jako projev negativní reakce proti většinové metrosexualitě u mužů v 30. , 40. a 50. let 20. století.
Dalším poměrně výrazným projevem spojeným s tímto hnutím bylo tíhnutí k mysticismu, různým druhům východních náboženství a filosofií, objevování na Západě doposud neznámých kultur a zvyků a jejich propojování se soudobou kulturou a způsobem uvažování.
Hippy móda měla zásadní vliv na populární hudbu, televizi, film, literaturu a výtvarné umění. Po 60. letech bylo mnoho aspektů asimilováno do většinové společnosti. Dědictví hippies lze pozorovat v soudobé kultuře v různých formách – od zdravé výživy, přes hudební festivaly po kybernetickou revoluci.

Pamatuji si ta léta – ikdyž jsme byli za „železnou oponou, vliv "květinového období“ se projevil i u nás.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanulka11

Jasně byli to Hippies- dlouhý vlasy , kytkatý pestrý oblečení a prostě takový samorosti a když jsem byla na Krétě tak na Matale tam takový týpky stále potkáš a taky se traduje, že tam v těch skalách žili

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panxnotdead

My máme ještě jednu květinovou na škole a zajímavé..
Doplňuji:
drogy, drogy, drogy..

Upravil/a: panxnotdead

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek