Avatar uživatele
autacek

Byli byste schopni akceptovat či mít trestně stíhanou osobu za předsedu vlády?

Copak se v případě politiků již úplně vytratilo svědomí a nedokážou nést morální odpovědnost za své skutky, tak, jak tomu bylo alespoň doposud v letech minulých?

--
Původně
Byli byste schopni akceptovat mít trestně stíhanou osobu za předsedu vlády?

akceptovat = ´se souhlasem přijmout, přijímat, smířit se, podvolit se …
akceptovat politiku pravice

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2463 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cechacek

V rozvojové zemi Česko je všechno možné. Rozvojová – podle Americké ekonomické organizace k tomuto závěru došla na jaře 2017. Nyní by měl nájemce Hradu prohlásit, že bude premiéra jmenovat, jako vítěze voleb / poněvadž většina občanů věří firmě ANO a chutnaj jim nejlépe Kostelecké párky /, a klidně by mohl řídit rozvojovou republiku z cely, je-li ještě volná na Mírově po Kajínkovi.
Můj děda má názor, že českému národu není a nebude pomoci, v roce 1948 hurá komunismus s Klémou, v roce 1968 hurá se soudruhem Dubčekem a jeho komunismus s lidskou tváří / výsledek – pouze sem zatáhl Sověty a jejich raketové hračky /, v roce 1989 hurá s vrchním humanistou a jeho názory / nejsme jako oni, i s komunistů budou dobří podnikatelé, a v roce 2017 hurá ANO bude líp, vůdce byl také v KSČ, také spolupracoval a záhadně zbohatl v 90. letech, např. když se porcovala Setuza, tak amanti Svoboda 8 let šatlavy, Pitr šatla-ústav ve Švýcarech, Mrázek poslán do říše snů, jenom spasitel vyšel bez poskvrny.
Ale jinak nemám nic proti bratrům Slovákům, ale soudruh Dubček byl Slovák, soudruh Husák, který Československo normalizoval a podepisoval všechny represe, byl čistokrevný Slovák a u většiny národa nynější obdivovatel je také z těchto luhů a hájů. Tolik názor mého příbuzného.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Bude-li zvolena a jmenována, nezbude mi, než akceptovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smlouvyzdarm

Dubraro – to je opravdu odpověď demokrata. Ať vyhraje kdokoliv, tak těm co se to nelíbí nezbude stejně nic jiného než to prostě akceptovat. Na druhou stranu musím říct, že od trestně stíhaného po odsouzeného je ještě přece jen daleká cesta. A také připomenou, že v histori jsme měli i prezidenty, kteří seděli (např. Havel, Husák). Nemusíte reagovat vím, že je to trochu jiná situace. Navíc trestně stíhán může být člověk třeba i za dopravní nehodu. Bohužel to se může stát každém, že někomu za volantem ublížíte. Nebo snad všichni dodržujete všechny předpisy? Tak až někoho neosvětleného v noci přejedete, uvědomte si, že máte jet jen takovou rychlostí, abyste zastavili na vzdálenost na kteoru máte rozhled. Pokud jste „neosvětleného“ neviděli, je to vaše chyba, ale to asi nebyl ten případ kam směřovala otázka…
A co se týká svědomí našich politiků, to se dle mého nikdy nevytratilo, protože ho nikdy neměli až na drobné výjimky (momentálně mě napadá snad jen JUDr. Kalvoda z KDU). Myslím, že to vše je tak trochu naše vina, že jsme je dodnes nedonutili zrušit jejich imunitu a akceptovali všechny jejich přešlapy a znovu je volili a oni si pak samozřejmě pořád dělají co chtějí. Také je chyba, že neklademe větší tlak na sdělovací prostředky, které informují zkresleně a často i nepravdivě a pak mají lidi v hlavě zmatek. Myslím, že dobrým příkladem jsou trafiky těch tří odeesáků, Tluchoř a spol. Vyměnili svá křesla v parlamentu za lukrativní pozice ve státním aparátu. A teď se Vás zeptám a co o celém případu víte, krom toho, že díky tomu byly schváleny církevní restituce? Pravděpodobně jen to, že byli propuštěni, protože asi nic neudělali. To ovšem není vůbec pravda, protože propuštěni byli na základě imunity, která se na ně vztahuje. Nikdo tedy nerozhodoval o tom zda bylo jejich jednání trestné. Což se domnímvám, že zcela jistě bylo. A další věcí je, že tito parchanti dostali od státu odškodnění za čas ve vazbě (mám pocit, že to bylo něco přes šest set litrů pro každého.) Myslím, že takovéto jednání by mělo naprosto diskvalifikovat ty, kteří se ho dopustili (nejen ty tři, ale i ty ostatní co se toho bártru účastnili). Aby nebylo líto druhé straně vzpomněl bych třeba ministra vnitra z ČSSD a jeho způsob rychlostudia na PF v Plzni. A to, že titul neužívá je minaprosto lhostejné. Studia se zúčastnil, čili věděl… Pokud se tedy nedopustil ničeho trestného, bylo to mininálně nemorální a stejně tak diskvalifikující pro další politickou dráhu na vyšší než komunální úrvoni, alespoň tak to vidím já. Pokud tedy volíte můžeme kroužkovat, aby se tam takoví lidé nedostali a pokud jste členy nějaké partaje musíte mít dostatek osobní odvahy, abyste se nebáli říct, že tam takové lidi nechcete. Zatím mám pocit, že se to povedlo jen u Ivánka Langrů, kterého už asi měli v Olomouci plné zuby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Není to jedno, jestli byl, je nebo teprve bude? Je vůbec nějaký politik čistý?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
autacek

Dotaz je zase přeformulován zcela nesrozumitelně, jednalo se především o vnitřní rozpoložení a pocit akceptace, smíření, vadilo/nevadilo, nikoli o další volbu či „mít“, jelikož s tím, v případě zvolení, jedinec nic nenadělá, pokud nechce emigrovat za lepším někam jinam.

před 2463 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek