Avatar uživatele
Deli

Byli jste letos (nebo půjdete) na výlov rybníka? Kam? A donesete domů kapříka? Jak ho zpracujete?

My jezdíme léta na výlov rybníka našich přátel na Klatovsko. I letos jsme se zůčastnili, manžel pomáhal, já distribuovala dětem čisté oblečení místo toho, co už bylo mokré a zablácené. Kapříka nevozíme, moc se u nás nejí, ale přivezeme si vždy spoustu fotek, zážitků a mně osobně ten den venku, ač v mrazivém počasí, ale mezi známými a s rodinou, moc pomohl vyvětrat hlavu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? Andělé, tom004, anonym, MA-SU-KA před 4531 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Dobré ráno.V JČ je to skoro „povinnost“ podívat se na nějaký výlov.Jezdíme,ryby máme rádi,hlavně manželka,takže bez kaprů domů nejedeme.Podle mne je nejlepší úprava,sůl,kmín,­máslo s kapkou oleje,do trouby nebo na pekáč.Když je dělám v troubě,tak také sůl,kmín,„obalím“ v rozpuštěném másle,nechám tak 1 hod. odpočinout,ne v lednici.Troubu předehřeji,hor­kovzdušnou na 180°C,normální 200°C.Podle velikosti porcí stačí 10–15 minut.Nebo porce „na později“ zamrazím.Používám 2lit. PET láhev odříznutou na potřebnou výšku,aby se dala postavit do šuplíku mrazničky.U pul­tového je to jedno.Do ní naskládám porce ryby,zaleju vodou,ryba musí být zcela ponořená,a zamrazím.Rozmrazuje se samovolně,žádné urychlovače v podobě mikrovlnky,ap.Po rozmražení je jako když jste ji „včera“ koupili.Zapomněl jsem.Porce ryby před kořeněním pořádně osuším.Už dopředu,vám přeji dobrou chuť.
Doplňuji:
Dnešní ráno nejen pro Deli.

http://img.na­dapenny.com/t20/113­28/nadap020204133­420231.jpg

Upravil/a: tom004

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
pokazdejinak

mám takový pocit, že už je slovíno :)

ale byli jsme, na Bezdrevu 2× a ještě Zalinský rybník… přivezli jsme si koupeného kapra a amura a navíc kluci byli ještě „čapíkovat“ za hrází rybičky, které proklouzly při vypouštění. přivezli si takhle spoustu malých okounků a ježdíků, ale i 30cm úhoře :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek