Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konfigurace aktualizací se nezdařila - nový notebook ASUS N56VV-S4028

Ahoj, to jsem zase já. Nakonec jsem koupil tento model, ale naskytl se takový problém. Hned jak jsem mohl, tak jsem dal stáhnout nové Windows aktualizace,kterých bylo 98. Po stáhnutí a instalaci se však konfigurace při restartu nezdařila a notebook se neustále restartoval a vracel změny (cca 5 hodin). Zkusil jsem tedy při startu F9 a opravení chyb, nefungovalo. Pak tedy obnovu do body před aktualizováním - po několika hodinách černá obrazovka a nic, také neúspěšné. Jediné, co se nakonec povedlo, bylo navrácení do továrního nastavení. To však přestal fungovat Windows updater (nevím proč, myslel jsem, že od toho je tovární nastavení, aby věci fungovaly. Vše jsem opravil, smazal programy, které nebyly potřeba, nastavil Windows antivirák a zkusil znovu - opět to samé. Takže zas tovární nastavení, vše znova a aktualizace zkouším postupně, po prvních pár však zase vracení změn a restarty každou půl hodinu do nekonečna. Navrátil jsem to tedy zase do továrního nastavení, vše si nainstaloval a používám ho bez aktualizací. Moje otázka tedy zní, jak moc jsou pro mně ty aktualizace potřebné, když notebook jede líp bez nich. Popř. máte někdo nějaké řešení, jak na to? Notebook je jinak v naprostém pořádku, takže o reklamaci jsem neuvažoval, za vše může Windows. Přeinstalace OS je tu v nastavení právě formou toho továrního nastavení, které jsem už bohužel dělal několikrát. Nikdy se mi nic takového nedělo, ale s Win8 zatím samé problémy, moc se mi ten systém tedy nezamlouvá. Zlaté sedmíčky. Děkuji za reakce, pěkný den.

Předmět Autor Datum
Zdravím, mám tento notebook, akorát s4027, ale to je jedno. U mě se také konfigurace nezdařila, ale…
windowsáč 20.06.2014 12:37
windowsáč
Děkuji za reakci. Jen poukazuji na to, že již tyhle kroky pro mě byly velký výkon a opravdu přes tyt…
Bizarre Adventure 20.06.2014 12:45
Bizarre Adventure
Teď už se to povede, vždyť říkám, že to dělá naprosto každý kus. Žádné obnovení továrního nastavení,…
windowsáč 20.06.2014 13:39
windowsáč
Hlavně se opravdu nestrachujte. Já se také na začátku bál a musím se přiznat, že jednou jsem ntb. ob…
windowsáč 20.06.2014 13:58
windowsáč
Jaký je tedy rozdíl mezi normální a manuální aktualizací? Dělá se to takto vždy, ne? No, my máme asi…
Bizarre Adventure 20.06.2014 14:13
Bizarre Adventure
Ne. Máme ten samý problém. Ono to trvá potom asi tři hodiny, než se to dorestartuje. Musel byste vyč…
windowsáč 20.06.2014 14:25
windowsáč
Vám (nebo tobě pokud nevadí že tykám) se to taky restartovalo stále dokola? A o žádná data ani nains…
Bizarre Adventure 20.06.2014 14:37
Bizarre Adventure
Obnov to na kompletne factory recovery, odpoj to od internetu a nechaj odpojene, a potom po prvom st…
MM.. 20.06.2014 14:29
MM..
Je to zbytečně složité. Ať to nechá udělat až do konce a je po problému.
windowsáč 20.06.2014 14:33
windowsáč
Evidentne nejaky problem ma ked to uz 2x obnovoval. Ja sa stavim ze problem je nejaky dementny antiv…
MM.. 20.06.2014 14:34
MM..
Antivir je tam jeden jediný a to McAfe. Říkám vám, že mám dva a je to u obou, ale jen poprvé. Nemá c…
windowsáč 20.06.2014 15:14
windowsáč
Ja si zas myslim ze nema vyznam napoprve cakat 5hodin na nejake opravovanie. TO je podla mna nezmyse…
MM.. 20.06.2014 15:24
MM..
Co si ale pomůže? Neví, jestli to skutečně pomůže. Já to nechal udělat (po zkušenosti na noc). Tak j…
windowsáč 20.06.2014 17:20
windowsáč
Ked odstreli antivir tak sa to aspon nebude robit 5hodin ale napr. len 20minut.
MM.. 20.06.2014 17:21
MM..
Mockrát děkuji za pomoc. Nainstalovaný mám už i Windows 8.1 a vše běží v pořádku. Přeji pěkný den.
Bizarre Adventure 20.06.2014 23:57
Bizarre Adventure
Mě se to dneska stalo až na to že mi to píše "Konfigurace aktualizacích Windows se nezdařila. Vrácen…
Typek 20.08.2014 16:02
Typek
Obnov recovery.
MM.. 20.08.2014 17:25
MM..
Jak?
Typek 21.08.2014 18:25
Typek
mackanim spravnej klavesy po zapnuti. Asus ma F9. P.S. prepise to vsetky data takze ak chces predtym… poslední
MM.. 21.08.2014 18:48
MM..

Zdravím, mám tento notebook, akorát s4027, ale to je jedno. U mě se také konfigurace nezdařila, ale není se čeho bát. Jak proběhne obnova po nezdařené konfiguraci a spustí, tak vlezte do nastavení počítače, potom Windows update a aktualizace vyhledejte a nainstalujte manuálně. Potom se to již nestane. Mám dva a bylo to u obou, takže to není náhoda...

Děkuji za reakci. Jen poukazuji na to, že již tyhle kroky pro mě byly velký výkon a opravdu přes tyto věci nejsem moc dobrý,takže to se mnou bude složitější. Jak přesně myslíte instalaci manuálně? Když dám aktualizovat, tak se aktualizace stáhnou, nainstalují a pak konfigurují, což se nezdaří. Jsem ted po restartu do továrního nastavení, mám to tedy takto udělat rovnou a vynechat tu fázi obnovy po nezdařené konfiguraci, jak jsi psal atd.? Dále bych se rád zeptal, jak můžu vytvořit zálohu (bod obnovy) v tuhle konkrétní chvíli? Kdyby se to opět nepovedlo, abych pak nemusel vše dělat zase znovu, ale začal z tohoto místa. Vůbec se v tom novém Win nevyznám. Ještě jednou děkuji za rady a spolupráci.

Teď už se to povede, vždyť říkám, že to dělá naprosto každý kus. Žádné obnovení továrního nastavení, ani vrtání se v programu. Prostě po prvním spuštění nainstalovat programy, nechat udělat aktualizace (které se nezdaří). Poté co proběhne obnovení po nezdařených aktualizací jednoduše po spuštění zajeďte myší do pravého dolního rohu. Otevře se panel (hledat, sdílet, start, zařízení, nastavení), klikněte na nastavení, poté v dolní části, změnit nastavení počítače. Z nabídky vyberete (úplně dole) Windows update -> klikněte. Nyní klikněte na zkontrolovat aktualizace teď. Až proběhne vyhledání aktualizací, dejte nainstalovat.

Jaký je tedy rozdíl mezi normální a manuální aktualizací? Dělá se to takto vždy, ne? No, my máme asi odlišný problém. Mně se děje to, že když se konfigurace se nepovede (což je pokaždé), tak se počítač neustále restartuje a samo to neskončí. Vždy se restartuje, vrací změny, znovu restart. opět změny vrací atd. dokud ho ručně nevypnu a neobnovím do továrního nastavení, tak se nespustí.:/ A nevíš ještě, kde nastavím tu zálohu pro pozdější obnovu? Díky moc.

Ne. Máme ten samý problém. Ono to trvá potom asi tři hodiny, než se to dorestartuje. Musel byste vyčkat. Já to nechal běžet. Aktualizace můžete instalovat jak chcete. Buďto je vyhledat manuálně přes nastavení nebo počkat až systém automaticky vyhledá a nainstaluje (tak to dělám já). V případě, že to necháte na Windows, tak vždy za nějaký čas v nabídce vypnutí nebude jen restartovat, ale aktualizovat a restartovat.

Při úplně prvních aktualizací nechte udělat aktualizace s nezdařením se a obnovou až do konce. Nevypínejte. Hned poté udělejte to, co jsem Vám psal výše.

Úplně nerozumím, jakou zálohu chcete vytvořit. Notebook přeci má vlastní recovery, která se spouští po postu klávesou F9.

Vám (nebo tobě pokud nevadí že tykám) se to taky restartovalo stále dokola? A o žádná data ani nainstalované věci nepřijdu? No ta záloha, myslím tím takový ten bod, do kterého obnovíte počítač, když se nechce rozjet. Jako třeba stav před týdnem atd. Já tam posledně měl jen stav hned po koupení (identické jak tovární), takže jsem přišel o všechny věci, co jsem si nainstaloval apod. Nicméně moc děkuji za rady, já z toho byl vystrašený, tohle mě docela uklidnilo. Jdu to teď zkusit dojet do konce a pak napíšu, jak to vše dopadlo.

Obnov to na kompletne factory recovery, odpoj to od internetu a nechaj odpojene, a potom po prvom starte vypni automaticke aktualizacie, pripoj internet, a aktualizuj postupne rucne, po mensich castiach, trebars po 10ks a vzdy potom restart, aby si zistil ze ktora aktualizacia sposobuje ten problem. Alebo si najprv pozri zoznam tych aktualizacii ci tam nie su drasticke zmeny ako napr update z W8 na W8.1, co je dost silna zmena po ktorej moze byt terba updatovat ovladace apod.

Este nieco - po factory recovery ale este pred aktualizaciou Win (a este s odpojenym internetom) odinstaluj vsetky antiviraky ktore tam nadrbal dementny vyrobca, a restart. A potom skus aktualizaciu Win (stavim sa ze to potom pojde bezproblemov)
A pripadne najprv aktualizuj ovladace z webu vyrobcu notebooku, a az potom skusaj update.

Antivir je tam jeden jediný a to McAfe. Říkám vám, že mám dva a je to u obou, ale jen poprvé. Nemá cenu odinstalovávat nějaké programy a zaobírat se s obnovováním, když to tak či tak bude znova. Když vím, že je to jen poprvé a musí se to nechat dotáhnout a potom to již jde, tak co řešit. Potom, co jsem úplně ty první nainstaloval přes nastavení počítače ve Windows update, tak to šlo a jde do teď a už normálně automaticky. Také jsem obnovoval a dokonce jsem to chtěl řešit zde na poradně, ale je to v pořádku. Jak jsem říkal, má to naprosto každý kus, protože je logicky naprosto v každém stejná OS image.

Mě se to dneska stalo až na to že mi to píše "Konfigurace aktualizacích Windows se nezdařila. Vrácení změn Nevypinejte počítač. Už je to asi 7 hodin a nic.. zkoušel jsem ho na tvrdo vypnout, vyndat baterku a nic :/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru