Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koniec podpory W2000

Microsoft ukoncil podporu W2000 a ja tu este mam 3 stroje (na kancelarske pouzitia uplne stacia) na ktorych je tento OS. Na strojoch je updatovany antivir, su pripojene v sieti a na internet (su za routerom s firewallom). Znamena koniec podpory zo strany MS zvysene nebezpecenstvo pre tieto PC alebo nie, mozem kludne spavat? Vdaka.

Předmět Autor Datum
v zásadě, pokud nebude zveřejněn nějaký exploit, tak ne. Samozřejmě nepočítej, že na Win2k půjde na…
touchwood 13.07.2010 19:50
touchwood
Nie, uz sa tam nebude nic instalovat (neide tam ani IE7, max 6 :-)). Pocka sa kym dane PC uplne nezd…
DURI 13.07.2010 19:52
DURI
su za routerom s firewallom jsou ok. tedy pokud do té sítě nedělá ještě lamerský správce z jiného o… poslední
lední brtník 13.07.2010 23:13
lední brtník

v zásadě, pokud nebude zveřejněn nějaký exploit, tak ne.

Samozřejmě nepočítej, že na Win2k půjde nainstalovat např. IE9 (pokud ano, tak to bude haluz). Ale na běžnou práci s již definovanými aplikacemi bych to neviděl jako problém.

su za routerom s firewallom

jsou ok.
tedy pokud do té sítě nedělá ještě lamerský správce z jiného oddělení, který na svých pc povoluje otevřené rozhraní a admošský přístup všem nudícím se uživatelům. pak ti zaviruje celou - do té doby oddělenou - síť výrobních testerů.

Na strojoch je updatovany antivir

na síťovém červy to nestačí, pokud by se našla nějaká nová zranitelnost (typu blaster, sasser). maximálně se stane, že updatovaný antivir už tento vir pozná, bude ho furt mazat a červ se ze sítě znovu obnovuje. pc to vytíží na 99% a nebude schopen dělat nic jiného.
ale pokud je těch pc omezený počet, jde to tak nechat. až k něčemu takovému dojde, pc odstavíš od sítě, případně se dočteš kterou službu killnout než updatneš na odolnější systém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru