Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kontrola balíku na poště

Zdravim
Potřeboval bych vědět jestli je nějaká možnost, když si koupím něco na dobírku, abych mohl na poště zkontrolovat obsah balíku zda je tam to, co tam má být. A v případě, že jsem byl podveden a v balíku je úplně něco jiného nebo může být vycpaná papírem, zda mohu tedy balík odmítnout a vrátil by se odesílateli. Jde to nějak?
Nebo jak bych se mohl bránit proti tomu aby mě takto někdo podvedl?
Děkuju za všechny rady

Předmět Autor Datum
http://kutilska.poradna.net/q/view/44021-dobirka-n a-poste?page=r44036#r44036
MS 04.01.2012 13:08
MS
Otevírat balík před vyzvednutím kvůli kontrole, zda tam je to, co tam být má v zásadě nejde. Když si… poslední
Dale Cooper 04.01.2012 13:18
Dale Cooper

Otevírat balík před vyzvednutím kvůli kontrole, zda tam je to, co tam být má v zásadě nejde. Když si balík převezmeš, zaplatíš, a otevřeš (klidně na poště) a bude tam pytlík rejže, tak ti to pošta zpátky nevezme - není proč, poněvadž pošta neodpovídá za to, že tam je co tam být má a není. Můžeš ale zavolat policajty a ti mohou (mohou, nemusí!) zadržet poslané peníze. Je dobré v takovém případě mít na rozbalení svědka.
Otevírat balík před dodáním lze, je-li důvodné podezření, že byl obsah přepravou poškozen, tudíž kvůli tomu, co je v odpovědnosti pošty. A opět - to, zda je v balíku místo třeba mobilu pytlík rejže, není odpovědnost pošty.
A jak se bránit? Používat hlavu a nekupovat to, co je podezřele levné. Taktéž může být podezřelé to, když odesílatel nemá napsanou na balíku adresu, ale třeba jen "poste restante" a poštu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru