Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kontrolka nabíjení

Ahojte všichni, prosim Vás co to znamená, když kontrolka na dobíjení se nerozsvítí po zapnutí klíčku. Nejdříve se má rozsvítit a po nastartování zhasnout. Když pomineme rozbitou žárovičku, jakou jinou indikaci má tato situace, když je auto nenastartované, klíček je zapnutý, ostatní kontrolky svítí ABS a tak dál, ale dobíjení nesvítí, a žárovička je v pořádku.
Díky moc

Předmět Autor Datum
Ja myslim ze zarovicka neni vporiadku, aj ked tak vypada. Bolo skusene ju menit? Za urcite dobru? Es…
MM.. 03.03.2014 19:51
MM..
Je to neklamnou známkou toho, že dobíjení nebude fungovat ani po nastartování. Tato kontrolka sleduj…
mirektatra 03.03.2014 19:58
mirektatra
díky za odpověď. Auto mi zničeho nic zhaslo na křižovatce. Benzin, takže hned smrt. Bez energie. Po…
fstary 03.03.2014 20:22
fstary
To mas skor uvolneny zemniaci ("minus") kontakt o karoseriu ked ti auto len tak zdochne a nema energ…
MM.. 03.03.2014 23:18
MM..
- Podle "zadání" nesvítí pouze kontrolka dobíjení. Mazání, airbag, počítač a ostatní tedy předpoklád… poslední
mirektatra 04.03.2014 04:33
mirektatra
Alebo alternator resp. veci okolo toho, ako uz pisal mirek
MM.. 03.03.2014 23:19
MM..

Ja myslim ze zarovicka neni vporiadku, aj ked tak vypada. Bolo skusene ju menit? Za urcite dobru? Este mozno poistky by som skontroloval. Ked nic tak by som meral ze co kde je jake napatie. Moze byt aj nieco s alternatorom alebo nabijacou elektronikou.

Je to neklamnou známkou toho, že dobíjení nebude fungovat ani po nastartování. Tato kontrolka sleduje buzení alternátoru, tedy i systém regulace napětí. Nevím, co máte za auto, ale poruchu bych nejdřív hledal v kontaktech "slabých" drátů u alternátoru. Předpokládám, že silný drát, který trvale spojuje alternátor s akumulátorem, je v pořádku. Pokud jsou svorky-konektory-vidlice alternátoru v pořádku a nezoxydované, je vada v relé, nebo uhlících alternátoru. Šup s ním do opravny - bude to stát mezi 600 - 1200 Kaček a zvládnou to s objednáním dílů během dvou-tří dnů. :-)

díky za odpověď. Auto mi zničeho nic zhaslo na křižovatce. Benzin, takže hned smrt. Bez energie. Po hodině normálně jsem nastartoval, a po deseti kilometrech zase smrt. a tma. Normálně by mě měla upozornit kontrolka, že nenabíjí, ale tady nic ani po zapnutí klíčku. Tak jsem myslel, jestli to není nějaká specifická závada. Možná obyčejná pojistka, že kontrolka nesvítí ani po zapnutí klíčku. To se jen utěšuji, stalo se mi to před chvílí, tak se na to podívám za světla, jen sonduji, kam mrknout dřív. Takže děkuji.

- Podle "zadání" nesvítí pouze kontrolka dobíjení. Mazání, airbag, počítač a ostatní tedy předpokládám že svítí před nastartováním O.K. a auto lze nastartovat. Pak tedy identifikuji závadu podle těchto znaků - byť přímo nepopsaných...
- Další koment tazatele ukazuje, že dal pěknou vybíjecí pecku baterce a tedy by ji mněl neprodleně nabít, aby omezil její poškození hlubokým vybitím na minimum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru