Avatar uživatele
HZK

Kontrolujete obsah palmového tuku/oleje v kupovaných potravinách?

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 2243 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

NE

Popravdě nejsem si zatím jist, nakolik jsou zmíněné informace o „škodlivosti“ palmového oleje pravdivé. Víš jak to je – když ekologičtí aktivisté začnou něco vyřvávat, tak s trapnou pravidelností se ukáže, že je to NESMYSL. Chápu sice význam a rizika spojená s vypalování pralesa ve prospěch palmových plantáží, bohužel jsou mi známy informace právě jen od „ekošmejdů“ a rozhodovat se JEN podle nich může jen blbeček. :(

Časem si to určitě ujasním – asi jako každý z nás. ;) :)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

NE

Ne

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

NE

Nemusím to kontrolovat. Je všude, kde je to možné, nebo povolené. Je to zdravá dobrota (;-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
brillant

NE

A ani nebudu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jako Vůbec

NE

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
RyuzakiKate

ANO

Pokud si někdo myslí, že ten, komu záleží na budoucích generacích lidí i zvířat, je automaticky ekošmejd, tak by se spíše měl nejprve zeptat sám sebe, jestli spíš není jenom línej sobec…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
aliendrone

Vážená RyuzakiKate,
kdysi, když ekologie byla u náš ještě v plenkách jsem byl horlivým zastáncem ekologických aktivit. Bylo to ještě za totáče, říkalo se tomu „akce Brontosaurus“, jezdili jsme sázet stromečky, čistili jsme potoky apod., byli jsme mladí a byla to legrace. Tenkrát se to ještě dalo považovat za skutečnou ekologickou aktivitu.
Dnes je situace radikálně odlišná. Ekologická aktivita je spojena s výdělkem – ať už zisk shrábne kdokoliv. A o ten jde PŘEDEVŠÍM, ekologie je jen zástěrkou pro provedení jinak nesmyslých projektů, které jsou zhusta v konečném důsledku ještě méně ekologické, než kdyby se projekt neuskutečnil!

Nevím, zda-li si pamatujete např. počátek automobilových katalyzátorů, na strašení před „skleníkovým efektem“, aby se zdůvodnilo jejich zavedení a především VYSOKÁ cena. Každopádně mi věřte, že v pozadí katalyzátorů je jediné – rentabilita těžby zlata.
Mohl bych napsat mraky příkladů ekošmejdského mrhání penězi – třeba pověstný „most pro veverky“ (lávku) za 14 milionů, který měl umožnit těmto roztomilým zvířátkům bezpečný přechod silnice. (nainstalované kamery, které ho monitorovaly odhalily, že za 2 roky „veverčí most“ použily POUZE 2 veverky!!!) Hlavně že se peníze točí!! Ježiš – mohl bych psát a psát příkladů, kde se „ekologickou aktivitou“ maskuje bezzudné mrhání erárními prostředky, doslova vyhazování peněz z okna! Musíte se podívat zblízka. Jde jen o to shrábnout dotace, získat vysoce výnosný kšeft s minimem nákladů.

Víte – s ekoaktivisty (nebo jak jim říkám já EKOŠMEJDY) to máte podobné jako se strážnými SS v koncentračích táborech. Stejně jako jsou aktivisté dobří (spíš naivní), kteří nevidí pozadí celé věci a myslí to s přírodou a její chranou vážně, tak jistě existovali i strážní SS, kteří byli slušní lidé, netýrali vězně apod.

Nicméně je MNOHEM rozumější předpokládat, že esesáci v koncetrácích byli gauneři, zločinci a ekologičtí aktivisté jsou EKOŠMEJDI, snažící se napakovat na účet ostatních pod záminkou dobrých úmyslů, než naopak!

Takže – mám-li se ptát sám sebe – jsem líný sobec? Možná ano, ale rozhodně ne proto, že označuji dnešní „ekologické aktivisty“ za EKOŠMEJDY!!

před 2242 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
RyuzakiKate

Nemusíte jednat takhle agresivně a v podstatě házet všechny do jednoho pytle. Srovnávat důstojníky SS s ekologickými aktivisty mi přijde krajně nevhodné a neadekvátní.

O hnutí Brontosaurus samosebou vím, dokonce spolupracuji s ekologickým střediskem SEVER v Hradci Králové, mám předplatné ekologicko-společenského magazínu 7. Generace, účastním se aktivit záchranné stanice v Jaroměři, mimo jiné se snažím o eliminaci odpadu, snížení konzumace živočišných potravin na minimum, neužívání kosmetiky testované na zvířatech, nakupování lokálních a sezónních potravin a podporování neziskových organizací, které ovšem skutečně něco dělají. Jsem tedy spíše individualista a změnou začínám především u sebe, nikoliv způsobem „musíme s tím někdo něco udělat“. Ano, nelíbí se mi chování např. Greenpeace, jejíž tisková mluvčí v Americe nepřiznává podíl chovu krav na emise skleníkových plynů. Přivazování a sídlení na komínech elektráren mi přijde také extrémní. A neustálé vybírání peněz od příznivců. Ale to jen díky tomu, že jen slepě nenásleduju, co je kde napsáno.

Abychom se vrátili zpět k původní otázce, palmový olej je zrovna věc, která ale skutečně hýbe světovou ekonomikou. Ty dokumenty asi nevznikají jen tak. Nejde jen o zvířata, ale i o lidi. Ty, kteří jsou kvůli tomuto neustále se rozmáhajícímu obchodu vyštváni ze svých obydlí, a pokud tak neučiní, tak se bude střílet.

Jasně, že na světě se děje spousta takových zvěrstev, a kdybychom se měli starat o všecko, tak se asi zblázníme, kdo by věděl příliš, buď by ho někdo přišel odstřelit, nebo se odstřelil sám, protože zvládnout veškerou tíhu světa je téměř nadlidský úkol. A ekoaktivisté se také odstřelují a nikde se o tom nemluví. Myslím o těch, co tomu skutečně zasvětí svůj život.

A co je nějakejch 14 milionů na ekodukty, když daleko větší částky jdou na zbytečnosti, o kterých se taky nikde nepíše…? Jsou „ekošmejdi“ srovnatelní s Babišem? S ko*otským ministrem zemědělství?

Děkuji za reakci a argumenty. Víte, ono se to na internetu těžko pozná, kdo skutečně něco ví, a kdo jenom přeplácává, co kde vidí nebo slyší. Tímto se omlouvám, jestli jste si to moje označení vzal osobně – právě jste mi dokázal, že to pravda nebude. To já jenom protože to vidím kolem sebe a jsem na všecky tyhle věci prakticky sama… :)

před 2242 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek