Avatar uživatele
Georgo2010

Kontrolujete si po zaplacení nákupu vrácené peníze (příp.pravost bankovek)a účtenku?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, johana 56, tuCZek, fablen před 4531 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Vrácenou částku a jestli bankovka není poškozená,ano­.Účtenku někdy,pravost ne,stejně bych padělek nepoznal.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
kropitko

Většinou platím kartou. No a účtenku kontroluji, ale většinou až doma, což už je k ničemu. Ale když je na účtence nějaká větší chyba, tak už do toho obchodu nejdu. Nedávno se mi to stalo v Bille. V obchodě měli mléko označené, že je za 14.90, na účtence bylo 19.90. Za tu cenu bych ho nekupovala. No a ještě něco měli špatně označené, už ani nevím co to bylo, ale rozhodně tam už nepůjdu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Vždy jsem strčil peníze do kapsy a šel jsem.
Do té doby něž jsem přišel na to že přicházím o docela slušné peníze. A tak z hlavy počítám a porovnávám. Již jsem si ušetřil docela slušný peníz.
Ale také jsem i peníze prodavačce vrátil.

A jeden zajímavý postřeh. Většina lidí si myslí, že starší lidé neumí počítat a zatím neumí oni.
Docela se tím bavím. Někteří prodavači nedovedou pochopit že to lze spočítat z hlavy, ale jsou mladí !!!

Pro Iv.

V globusu a jeho satelitech obzvlášť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fablen

často používám platební karty a kontroluji tedy cestou od kasy jen účtenku, zda vše souhlasí. Já měla problémy s odlišnými cenami v místním obchodě Jednoty, kdy na cedulkách u zboží byla jiná cena, než potom na paragonu, kde byly mnohem vyšší a vůbec se nejednalo jen o jednu položku. Myslím, že už mě tam rádi nemají 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

to mě taky v Bille místo čtyř housek napočítali 4 pomazánkový másla, tak jsem ztropila tyátr, místo asi 60,– Kč jsem platila víc, vrátila jsem se s ulice, hledali účtenku v koši, kterou jsem neměla a vrátili mi peníze přes 100,–Kč..asi tam nebudu chodit okrádaj, nebo kontrolovat, kontrolovat..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kapka

Také většinou platím kartou a většinou kontroluji účtenku, ještě v obchodě. Už se mi hodněkrát stalo, že cena na regálu byla jiná, než pak na kase. Pokaždé si nechám přeplatek vrátit, i kdyby šlo o desetikorunu, prostě z principu, protože mě jednoduše štve, že se mě někdo pokusil okrást. I kdyby jen z nepořádnosti. Mají přece vědět, jaké mají u zboží cenovky a jaké zadané na kase.
Většinou mi peníze vrátí a ještě se omluví, ale někdy jen vyděšeně běží změnit cenovku, která prý platila jen do včerejška, dnes už ne. Na to nervy nemám, abych se hádala a chtěla peníze zpět. I když vím, že podle zákona bych na to nárok určitě měla. Tím, že je na regálu cenovka a já si, na základě této „dohodnuté“ ceny, zboží kupuji, tak už v té chvíli je uzavřena nepsaná smlouva mezi mnou a obchodem za kolik co kupuji. Tak to mám vysvětleno aspoň od právníka. Že mi pak na kase naúčtují něco jiného, to je už porušení té smlouvy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Vrácené peníze kontroluji vždycky.Účtenky od doby,kdy mi v Bille napočítali za balík papírových kapesníků 220,– Kč místo 22,– Kč.To byl šok!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tuCZek

Pravost penez nijak nezkoumam-az na vetsi bankovky a nakup mam pred pokladnou vetsinou spocitany ± 5az10Kc

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Jen zcela vyjímečně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek