Avatar uživatele
Kepler

Byli jste někdy svědky „nadpřirozeného“ jevu?

Viděl jsem, jak se miska z lisovaného skla sama od sebe a bez nejmenšího podnětu rozprskla na tisíc kousíčků. Později jsem zjistil proč. Nebo jsem viděl nevysvětlitelné světelné úkazy na obloze. Nikdy jsem nezjistil, co to bylo.

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? anonym, redy, zzzzz, Frogman, Anikitos před 2890 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Čo je to nadprirodzený jav? Je to jav, ktorý si so súčasnými znalosťami nevieme vysvetliť. Pre niekoho môže byť nadprirodzeným javom schopnosť prejsť peši viac kilometrov, čo pre iného je úplne prirodzené.

Vo vašom prípade misky nemuselo vôbec ísť o nadprirodzený jav – vysokú frekvenciu zvuku nevidíme, ale jej dôsledky na miske ste vidieť mohli.
Svetelné úkazy vznikajú prechodom svetla atmosférou, pričom rôzna hustota jednotlivých molekúl atmosféry, čiastočky prachu spôsobuje zmenu rýchlosti a uhlu prieniku, alebo uhlu odrazu svetla od „prekážky“

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud bych měl tento jev zařadit do svých snů, tak mnohokrát. Jeden ze snů: Měl jsem nohy v poloze turka a lítal jsem nízko nad zemí a řídil jsem se pohyby těla. A co se týče skla, tak: http://www.od­povedi.cz/otaz­ky/proc-praskaji-ruzne-kristalove-vazy-sklenice-odlivky

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Když zemřel mé ženy strýček, tak měl pohřeb v kostele. Stál jsem se ženou jako ostatní a čekal na začátek obřadu. Nad rakví visel obrovský lustr, který se najednou začal klesat dolů. V první chvíli jsem si myslel že to je součást obřadu, Tak markantní byl ten pohyb, než mně došlo že to je blbost. Tak jsem strčil do ženy aby se také podívala, ale v tu chvilku to přestalo. Připomínám že strýček byl mojí ženy, já jsem ho téměř neznal, takže emoce nepřicházejí v úvahu a na halucinace netrpím. Včíl mudruj.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

Ano, světelné úkazy. A také máme doma kočky a jedna z nich prchá před něčím jako splašená. První zbystří, jako by do místnosti někdo vešel, pak se dívá jakoby sledovala fiktivní myš a pak začně zběsile prchat a lítá po baráku. A stará kočka si hrávala venku s vílami nebo skřítky, ale muselo být všude ticho a klídek. Byl to fascinující pohled. Kdo neviděl, neuvěří. Také jsem slýchal tchýni dole v bytě a ona už byla mrtvá a na fotkách máme i stíny za prosklenými dveřmi.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
redy

Taky by mi zajímalo, na co čučí můj pesan. Někdy sedne a kouká furt na jedno místo v pokoji. A i když na něj promluvím, ani se nehne.
Vydrží to několik minut, čert ví, na co kouká 🙂
Třeba tam je nějaký nadpřirozeno:-)

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Zhasnuté svíce nepočítám, ale divné světelné úkazy na obloze jsem už také viděla 2×, až mi běhal mráz po zádech.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Otázka, která se pravidelně opakuje.

http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=nadp%C5%99i­rozen%C3%A9%20­jevy

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

batali: ano a odpovědi jsou pokaždé jiné, protože jiní jsou i odpovídající.

před 2888 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Pro vysvětlení: záměrně jsem použil slovo „nadpřirozený“ v uvozovkách. S tím sklem je to skutečně tak, že šlo o vnitřní pnutí. Ovšem s těmi světelnými jevy (nepravidelně pohybující se světelné body) to je horší. Určitě nešlo o laserovou projekci, ani atmosférické jevy.

před 2889 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek