Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kopírování na rozděleném disku

Zdravím

Chtěl jsem se zeptat. Již delší dobou mi vrtá hlavou, PROČ, když kopíruju soubory z jednoho disku na druhý, to trvá takovou dobu. Za normálních okolností to chápu, ale když se jedná o jeden disk rozdělení pomocí partition. Vždyť se jedná přece o jeden a ten samej disk. Udělal jsem jen někde chybu, nebo je to tak normální.

Z toho vyplývá otázka č.2.
Když HDD naformátuju a nechám ho na jeden celek. Jde třeba udělat složka přímo v nabídce start? Jakoby třeba zástupce složky, která by se ale tvářila jako disk?

Předmět Autor Datum
v nabídce "tento počítač" ne start
RooSooL 07.06.2012 00:27
RooSooL
kopirovanie medzi 2fyzickymi diskami je aspon 2x rychlejsie ako ked kopirujes v ramci jedneho fyzick…
MM.. 07.06.2012 00:30
MM..
jo jasný. nejedná se o jen o kopírování, ale i přesouvání. To první celkem chápu. Disk musí zednoho…
RooSooL 07.06.2012 00:33
RooSooL
presuvat rychlo ide len v jednom oddieli. Presuvanie medzi oddielmi = kopirovat a nasledne zmazat zd… poslední
MM.. 07.06.2012 01:02
MM..

kopirovanie medzi 2fyzickymi diskami je aspon 2x rychlejsie ako ked kopirujes v ramci jedneho fyzickeho disku (a kopirovanie medzi 2oddilemi jedneho disku je najpomalsie). Mozes sa trochu zamysliet nad tym a pochopis ze preco.
Rychle moze byt len presun (t.j. ne kopirovanie) v ramci jedneho oddielu, ptz sa nekopiruju nikam data len sa oznaci odkaz na data v inej zlozke.

Zlozka sa da namapovat ako disk prikazom subst. Mozes si dat ten prikaz trebars aj do "po spusteni" v nejakom .bat a budes to mat namapovane furt.
subst pismeno: cesta

presuvat rychlo ide len v jednom oddieli. Presuvanie medzi oddielmi = kopirovat a nasledne zmazat zdroj. Takze ak chces vela presuvat tak si mozes urobit len jeden oddiel, ale omnoho lepsie z hladiska buducnosti a moznosti preinstalovat Win je nechat si tam dva oddiely a programy si nastavit tak aby vsetko ukladali hned do D: a nebudes muset presuvat nic medzi c: a d:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru