Avatar uživatele
anonym

Kopírování obsahu webových stránek

rád bych se zeptal na to co poruší člověk a jak se případně bránit, podku někdo evidentně zkopíruje moje webové stránky. Založí si svoje a aniž by uvedl zdroj odkud čerpal tam vloží celou kopii. Mám webové stránky nekomerčního charakteru za které platím roční hosting a doménu a vůbec se mi nelíbí chování takových to lidí. Dík za rady.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Ing.internet před 4582 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
baghira

§ 270 TZ: Porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi

Ale pozor: Zdaleka ne všechno, co napíšeš, namaluješ nebo vyfotíš je automaticky autorským dílem, na které se vztahuje ochrana. Za druhé – zmíněné ustanovení se netýká případů, kdy autorské právo je porušeno nepatrným způsobem, tj, s nulovou nebo nepatrnou škodou, ať už finanční nebo „morální“.

Pokud tě to jenom štve, ale nezpůsobuje ti to žádnou „vyčíslitelnou“ škodu, zkus to řešit dohodou (třeba je požádej, ať tě uvedou jako zdroj – bude to pro tebe jistý druh reklamy), nebo svoje stránky průběžně vylepšuj, abys byl vždycky o krok před plagiátorem.

A ještě jedna moje zkušenost: tohle se často řeší na fotografických fórech, že někdo použil někde něčí fotku bez vědomí autora. Nevím čím to je, ale nejhalasněji se tam o svá „práva“ hlásí autoři těch nejhorších fotek…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Fidel

Na trestnej čin to většinou není, ale můžeš ho žalovat občanskoprávní žalobou a vymáhat po něm bezdůvodné obohacení nebo imateriální újmu…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek