Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kotel vypina a zapina

Dobry den mame problem s plynovym kotlem ktery nam ohriva jak vodu tak i topeni.Vim ze topeni je napojene na termostat.Topeni funguje v pohode,ale jakmile si chci napustit vanu tak kotel stale vypina a zapina a tepla voda netece,jenom chvilema..a takhle porad do kola.nemuze byt chyba jen v nejakej nastaveni ? Kotel se jmenuje Junkers,chci se tady jen zeptat jelikoz rodice zatim nechteji volat nejaky servis jelikoz neni moc penez.Tak to zkousim tady.dekuji jestli je malo informaci pokusim se jeste neco zjistit..piste dekuji.

Předmět Autor Datum
Podívej se, jestli je v otopným okruhu dostatečný tlak vody. Jeho hodnotu najdeš v manuálu, stejně j…
Prasak 17.02.2014 20:26
Prasak
Ha, junkers máme taky, aj stejnej systém na ohřev vody na normal používání a topení. Ale dotaz bych…
Odoaker 17.02.2014 20:37
Odoaker
Co znamená "vyhasnul"? Junkers určitě nedělá jen jeden model kotle.
Prasak 17.02.2014 23:10
Prasak
Model teď nedám z hlavy:) Až dojedu domu, tak editnu... Přestal hořet, plyn jede asi na prázdno (je…
Odoaker 19.02.2014 13:04
Odoaker
Mám to chápat tak, že zhasíná věčný plamínek?
Prasak 19.02.2014 18:21
Prasak
Jop E:junkers novatherm zw 20 kd
Odoaker 19.02.2014 21:01
Odoaker
Dobrý večer, u těchto kotlů by se dle doporučení výrobce měla 1x ročně provést kontrola znečištění a…
slimak 03.03.2014 22:50
slimak
Zdravím, téměř stejné symptomy měl i náš kotel, kdy mu přestával hořet věčný plamínek. Řešením byla…
Lukáš B. 17.03.2014 14:46
Lukáš B.
Ou, super. Díky oběma:) Mrknu na to a projedu návod, jak to povypínat, abych nevyletěl. Pokud to nep…
Odoaker 17.03.2014 17:30
Odoaker
Dobrý večer, já bych hledal chybu ve špatném průtoku TUV, který může být způsoben několika příčinami…
slimak 03.03.2014 21:42
slimak
Ja bych to videl na uplne jiny problem. Mam stejnou zkusenost, ale s kotlem IMMERGAS Zeus Maior, po…
Schizo 17.03.2014 21:56
Schizo
Ahoj, mam ten samy problem. Poradisprosim, kde je ten spinac umisten. Moc diky poslední
Palev 10.07.2015 18:44
Palev

Dobrý večer, u těchto kotlů by se dle doporučení výrobce měla 1x ročně provést kontrola znečištění a případné vyčištění (eventuelně výměna ) trysky zapalovacího hořáku ("věčný plamen"). Rovněž by se jednou za rok měl vyčistit i ten hlavní hořák ( jemným drátěným kartáčem a pokud je silně znečištěn- tuk, saze, tak sundat a omýt ve vodě se saponátem ). Ten hlavní hořák bych rozhodně svěřil odborníkovi, vyčistit tu trysku zapalovacího hořáku můžete zkusit i sám, ale opatrně a hlavně ten otvor v trysce násilně nezvětšovat, aby se ze zapalovacího hořáku nestal hlavní ).
Zdraví Jirka.

Dobrý večer, já bych hledal chybu ve špatném průtoku TUV, který může být způsoben několika příčinami: nízký tlak vody( ale té užitkové a ne topné vody - pokud tedy kotel normálně topí, jak jste napsal ), jako první bych se podíval na filtr - sítko, které by mělo být osazeno před kotlem, dále může být něco přicpaného v okruhu TUV v kotli( zejména pokud někdo "zapomněl" to sítko osadit) a též může být ne úplně funkční ten servoventil, který přepíná topení a ohřev TUV v kotli ( ať už z důvodu nějaké nečistoty uvnitř nebo z nějakého jiného důvodu ). Jako číslo dva bych tedy zkusil přepnout kotel na režim " léto ", kdy by měl servoventil přepnout na ohřev pouze TUV ( je to slyšet ). Jako další závada by mohl být vadný snímač tlaku( nebo průtoku, teď nevím, který zrovna v Junkersech je použit ). Nevím, jak hodně jste Vy nebo Vaši rodiče technicky na výši, v každém případě bych Vám doporučil zkontaktovat nějakého šikovného topenáře (nemusí to být zrovna technik od Junkersu) - ono když na to nemáte pořádný vercajk, tak rozebrat ( a hlavně dát potom zpátky tak, aby to neteklo všude okolo ) i to blbé sítko může být problém, o těch dalších věcech ani nemluvě. Zdraví Jirka.

Ja bych to videl na uplne jiny problem.

Mam stejnou zkusenost, ale s kotlem IMMERGAS Zeus Maior, po 4rech letech zacal delat uplne to same, jak popisujes. Kdyz jsem se dival na merak teploty ohrate vody v boileru ( predpokladam take kombinovyny kotel s boilerem ) tak kotel sepnul, voda se zacala ohrivat ( rucicka teploty stoupala ) ale pak kotel po chvilce vypnul a ukazatel teploty lezl zase celkem rychle dolu !!!

Servisak me vysvetlil, ze zustaval viset spinac cerpadla, vylezala tam takovy tycka, ktera zalehla a pak neseplo cerpadlo, ktere michalo vodu v boileru. Omlouvam se, pokud to popisuji spatne...jsem pouhy laik. Vysvetlil mi, ze kotel zacne vodu ohrivat, cerpadlo nesepne a kotel aby nedoslo k prehrati vody v boileru nad stanovenou hodnotu, okamzite ohrev vypne !! To by vysvetlovalo to s tou neteplou vodou.

Stacilo onen spinac prostriknout Konkorem a je po problemu, 2x do roka ho prostriknu a je to.
Tak hodne stesti

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru