Avatar uživatele
e1232851@trb

Koupili byste auto z bazaru s nájezdem větším než 150 000 km?

např.: Volkswagen Golf nebo Škoda Octavia / Fabia

Zajímavá 0 před 2492 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Většina vozů z bazaru mají tolik najeto. A pokud nemají lze předpokládat, že je stočený kilometr. Proč ale ne. U staršího auta musíš občas počítat s nějakou opravou a motor dnes nebývá rozhodující položkou. Dnešní auta jezdí běžně 250 tisíc a více, většinou téměř bez problémů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Tyhle km jsou v bazarech běžné. Jde také o to, kde bylo auto „ježděno“. Pokud jde o vozidlo ze zahraničí, bývají najeté km na delších tratích. To vozidlo zatěžuje a opotřebovává, jak motor, tak i ostatní součásti, poměrně málo. Pokud je vozidlo z domácího provozu, může to být i „natrckáno“ na kratších a častých jízdách, které opotřebovávají motor jízdou „za studena“ a zejména pak jsou opotřebné pomocné agregáty (startér, alternátor, brzdová soustava) a tam se mohou potom vyskytovat větší závady, s kterými je nutno počítat. Ale nejpodstatnější je celkové stáří a koroze. Nákup v bazaru je vždy „sázka do loterie“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Motor není to nejdůležitější, ale investice jsou vždy nutné, tak je třeba zvážit jejich výši oproti pořizovací ceně a jak se původní majitel o vůz staral (servisní prohlídky atd.) Zrovna dneska jsem četl článek o fabii diesel, co má nalítáno 1 250 000 km a zdaleka ještě není na odpis. Motor a dokonce i výfuk původní. Ovšem seznam servisů a oprav je velmi dlouhý.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ušel ventil

Najetých 150 000 km je na tacháčích obvyklá částka po stočení z 300 – 400 000 km , ,,Tady máte Superb z roku 2012 s najetými cca 170 000 km , ale ve skutečnosti má superb najeto cca 800 000 km ,
https://www.y­outube.com/wat­ch?v=6lP6ia9cF90

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pepe88

Jedine diesel,naftàk.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Mám služební Fabii benzin 1,4 16V která má najeto 380.000 a dobře slouží.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek