Avatar uživatele
Džanička

Koupím někde fotoaparát s dlouhou samospouští, abych mohla fotografovat domy ze vzduchu?

Jak to vůbec funguje, když nahoru nevidím. Díky, a jestli víte kde to na netu koupím, nevím jak to popsat abych to mohla najít..
Doplňuji:
Mosoj – Ano měla jsem na mysli drátovou spoušť, nebo pokud existuje fotoaparát s ovladačem spouště, jak napsal předchozí odpovídající.. Chtěla bych fotit buď z jeřábu, ale jelikož se bojím výšek tak budu používat heliový balon, kterým fotoaparát dostanu do vzduchu a na laně ho budu držet, jestli víte jak to myslím :o)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4696 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Jde o to, jaký máte aparát nebo jestli ho budete teprve kupovat. Mnohé fotoaparáty mají možnost dálkového ovládání spouště drátově i bezdrátově. Bezdrátové ovládání IR je pro tento účel nepoužitelné. Musí být radiové. Jestli budete mít balón přivázaný, bylo by nejjednodušší přímo použít ovládací drát k uvázání balónu. Kdybyste chtěla bezdrátové ovládání, dala by se k tomu použít RC souprava pro ovládání modelů. V každém případě by měl mít fotoaparát konektor pro připojení drátové spouště. V odkazu máte příklad zapojení drátové spouště k foťákům Canon.

Zdroj: pokusy.chytrak­.cz/schemata/RS-60E3.htm

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
TONICK

Spíš si myslím, že koupíš fotoaparát s ovladačem spouště.. Já měl nedlouho zpátky foťák Olympus C-5000 zoom a ten měl i ovladač a dokonce i ten timer samotný, ale ten ovladač to byla pecka.. Akorát nevím, jestli ještě takový fotoaparát v současnosti seženeš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Otázka je nesrozumitelná. Chcete samospoušť s dlouhým časem nebo drátovou či bezdrátovou spoušť ?

Předpokládám že nechcete létat, ale fotografovat z pozice nad hlavou.
Na to stačí fotoaparát s výklopným displejem.

V tom případě vám drátová spoušť nepomůže. IR také ne. Takže zbývá jedině radiová.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek