Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě motorové pily

Dobrý den,
chystáým se koupit benzínovou motorovou pilu. Budu ji využívat jen pro osobní potřebu na zkácení a rozřezání stromů na menší kusy pro převoz. Doma na nařezání použiju elektrickou pilu. Je lepší koupit nějakou novou levnou neznámou značku pily nebo už použitou lepší značkovou pilu. Pokud máte nějaký konkrétní tip, klidně mi sem můžete hodit odkaz.

Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Budu ji využívat jen pro osobní potřebu na zkácení a rozřezání stromů na menší kusy pro převoz. to…
Uroboros 23.03.2012 11:40
Uroboros
jde mi o dřevo na zimu na topení. nevím, jestli je lepší sáhnout hlouběji do kapsy a koupit něco kva…
pajyn 23.03.2012 11:52
pajyn
Dřevo na zimu na topení - ztopíš 5 m3 nebo 20 m3? Já ztopím asi tak 9 m3 buku, nechávám si ho vozit…
rokator 23.03.2012 13:42
rokator
Přesně tak. Já mám už mnoho ('snad 10let) Johnsereda, což je vlastně to samé co Husqarna. Koupil jse…
starec.k 27.03.2012 09:57
starec.k
Mohu potvrdit. Já taky na doporučení lesáků Johnsereda a neskutečně moc práce za hromadu let a taky… poslední
Johnsered 09.04.2014 15:24
Johnsered
Já nedám dopustit na Dolmara, spolehlivý a za 5 let co ho mám zcela bezúdržbový. tátá ho má ještě z…
raddek 31.03.2012 20:11
raddek
Mam uplne stejnou zkusenost - Sachs Dolmar 109, rok vyroby 1988 - pouzivana na zahrade i na tezbe, k…
nocturne.op.15 03.04.2014 20:07
nocturne.op.15
Já jsem si koupil motorovou pilu, co nejlevnější, na prořezávání stromů. Prodavač mi radil, abych vz…
Yarda 23.03.2012 12:48
Yarda
Budoucí tchán koupil během tří let tři levný motorový pily.Všechny odešly během záruky.Reklamace byl…
iconek 23.03.2012 22:28
iconek
já nedám dopustit na Stihl, ale když už, tak aspoň farmářskou, hobby nemá smysl na přípravu dřeva a…
Uroboros 24.03.2012 09:53
Uroboros
Taky mam rád STIHL, asi před pěti lety naše JSDH dostala od jedné firmy 4 roky starou pilu za asiste…
manas 24.03.2012 19:28
manas
Jo to je pravda. Husquarny už není co bejvalo. Jak píšete není o tom kde ji vyráběj ale kdeji koupít…
kamzl 04.04.2014 19:26
kamzl
Zdedil jsem Stihl vynikajici jednoducha na provoz
sevos 24.03.2012 15:11
sevos
Já má skoro 10 let Partnerku za 4,5 tis. Ročně cca 15 kubíků tvrdého dřeva (osiky a pod.). Od pořezu…
ladaadal 26.03.2012 12:12
ladaadal
Já jsem koupil minulý rok na Aukru jakousi neznačku za 1490.- včetně poštovného protože jsem potřebo…
Vadas 27.03.2012 07:41
Vadas
Myslíte tuto pilu? [odstraněno...] Myslel jinou. Pro vás platí že chcete-li reklamu, obraťte se TAD…
pila z aukra 03.04.2014 16:38
pila z aukra
jojo myslím
Vadas 03.04.2014 17:02
Vadas
žádnou reklamu nechci, jen mě zajímá která je to pila
pila z aukra 03.04.2014 19:26
pila z aukra
Díky
pila z aukra 03.04.2014 19:26
pila z aukra
Už jsem to našel hledej na aukru prodejce KAXL-naradi má tam toho dost a drží i náhradní díly v příp…
Vadas 03.04.2014 23:20
Vadas
Ja mal som motorovú pílu za 100euro zanačky Grizzly a bol to na ho... dvakrát som to používal a poto…
Gertian 31.03.2012 17:36
Gertian
Stihl MS 026 nebo její povedenou dcerku MS 260. Na tohle co píšete ideální. Chtěl jsem Vám cpát 023(…
kamzl 04.04.2014 19:02
kamzl
Osobně mám 7 let Dolmara, zatím nebyl jediný problém. pořežu s ní cca 15m3 ročně. Pila je to sice do…
pařez 04.04.2014 19:13
pařez

Budu ji využívat jen pro osobní potřebu na zkácení a rozřezání stromů na menší kusy pro převoz.

tohle se dá vysvětlit dost různě, od pokácení dřeva na zimu, nebo jen občasný prořez nějaké zahrady a mezi tím je sakra rozdíl, bylo by dobré si +- stanovit kolik dřeva má pila ročně zvládnout a pak také finance

jde mi o dřevo na zimu na topení. nevím, jestli je lepší sáhnout hlouběji do kapsy a koupit něco kvalitního za více peněz nebo vzít levnou pilu, která toho asi tolik nevydrží... raději bych něco co možná nejlevněji, ale nechci mít pilu, která bude 2 měsíce na reklamaci a týden bude fungovat...

Dřevo na zimu na topení - ztopíš 5 m3 nebo 20 m3?

Já ztopím asi tak 9 m3 buku, nechávám si ho vozit ve čtyřmetrových kládách, řežu to tímhle.

Někomu se to bude zdát zbytečně výkonné, drahé. Měl jsem ale možnost při prvním řezání vyzkoušet i slabší pily a byla to hrůza. Když použiješ pořádnou pilu, dělá to skoro samo, práce ubíhá krásně rychle. Když to budeš pižlat nějakým šidítkem, budeš u toho spíš nasranej, že se to vleče, nebude se ti chtít dělat.

Tu pilu kupuješ na několik let (u Husqvarny se dá říct, že na celý život ;-) ), tak proč šetřit?

Přesně tak. Já mám už mnoho ('snad 10let) Johnsereda, což je vlastně to samé co Husqarna. Koupil jsem to na doporučení lesáků. Zpracovala neskutečné množství dřeva, jak v lese tak doma. Kácení a zpracování i velkých stromů tvrdého dřeva. Ročně asi tal 10m3 a někdy i víc - buky s kamošema na Silvestra a pod.To jenom na topení, dělám s ní i jiné práce. Za tu dobu jsem měnil akorát jednou lištu, jednou řetězku a víckrát řetěz Tady se opravdu nemá při nákupu šetřit.

Já jsem si koupil motorovou pilu, co nejlevnější, na prořezávání stromů. Prodavač mi radil, abych vzal pilo co se může držet jen jednou rukou - pro moji potřebu radil dobře, hodí se mi to, když stojím na žebříku a jednu ruku si mohu uvolnit, abych se něčeho držel. Ale na kácení vzrostlých stromů to moc nebude.

Budoucí tchán koupil během tří let tři levný motorový pily.Všechny odešly během záruky.Reklamace byla provedena, vždy vrátili pilu bez opravy s oznámením že byla přetěžována, oprava se nekonala.A to řezal jen příležitostně, sem tam nějakej slabší smrkovinu do krbu.Tak se naštval a koupil Husqvarnu.Má ji pátým rokem a chodí jako hodinky.I ten zvuk je prej lepší:-) .A stála jako ty tři levný co vyhodil.
To samý s křivinořezem.Koupil nějaký Einhel, no s tímhle pracovat byl fakt zážitek.Furt udušený, výkon nic moc.Vlítli jsme do obchodu, nechali jsme si poradit a koupili OleoMac.Stálo to sice 16 tisíc, ale s tímhle materiálem je radost pracovat.Nandáš tam ocelový kotouč a lítaj i malý stromky:-) .

Myslím že pokud koupíš tu Husqvarnu, neuděláš chybu.Známý s nimi dělá celý život, řeže dříví pro celou vesnici a okolí.Údržbu si dělá sám ,má jich doma asi 5 (podle potřeby kdo co chce pořezat).Nedá na ni dopustit.Ale prej že je rozdíl Husqvarna a Husqvarna.Záleží kde ji prej vyrábějí.Nemohu posoudit, nevyznám se v tom.

já nedám dopustit na Stihl, ale když už, tak aspoň farmářskou, hobby nemá smysl na přípravu dřeva a profi zas nemá smysl, pokud člověk nedělá dřevo pro celou vesnici :-), vše je to o penězích... Stihl má pily od 5 do cca 50tis a cena se u nich dosti rovná kvalitě a užitné hodnotě

Taky mam rád STIHL, asi před pěti lety naše JSDH dostala od jedné firmy 4 roky starou pilu za asistenci při rozpalování ocelové konstrukce mostu a už na ní bylo vidět že má toho hodně za sebou. Pila u nás zažila několik požáru, přírodních katastrof a spoustu jinejch zásahu kde dostávala pěknej záhul, taky s ní řežeme i led, občas nějaký dřevo na oheň a nějaké brigády pro obec atd. Nikdy jsme s ní neměli žádní problém. Máme asi 7 let starou Husqvarnu, je to sice dobrá pila ale už byla 3x v servisu, ale taky dostávala pěknej záhul.

Jo to je pravda. Husquarny už není co bejvalo. Jak píšete není o tom kde ji vyráběj ale kdeji koupíte. Mám na mysli třeba jeden řetězec, který prodává krásnou techniku od husqurny(pily, traktůrky apod) ale při bližším zkoumání zjistíte že je to motor Elmak(nějaká rádobydokonalá itálie), který je z výdrží/cenou dílů/spolehlivostí někde jinde.

Pak když se mi to dostalo do servisu opravit, nebylo možno sehnat spousty náhradních dílů a když tak dlouhá čekací doba a dlouhé peníze.

Zase se nenechat zmýlit, potkal jsem husquarny co jest koupeny v kamenných obchodech, nebo na internetu a samotný motor je MADE in CHINA a zbytek byl kovanej husquarňáckej.

Chtěl jsem jen říct že u Husquarny si fakt nejste ničim jistej(co jste koupil, kolik to bude stát/i oprava apod)

Nejsem zastánce značky Stihl ze svých statistik a zkušeností jen vím že vycházejí nejlépe=cena sice vyšší
=velký typový výber pro mnoho situací(navíc samotná váha stroje)
=více než přijatelné ceny náhradních dílů a jejich dostupnost i pro archaické modely
=rychlé jednoduché opravy na každém kroku
=provozní náklady víc než v normě oproti odvedené práci

Tím se vracím k té MS 026/MS 260, jentak ze srandy si porovnejte data, třeba "Háčka" Dollmaru či jonsereda ve stejné kategorii.

Já má skoro 10 let Partnerku za 4,5 tis. Ročně cca 15 kubíků tvrdého dřeva (osiky a pod.). Od pořezu stromu po rozřezání na metry. Občas balík odřezků ze zejdovky, aby bylo čím zatápět a jedinkrát nebyla v servisu. Každou druhou sezonu vyčistím filtr a karburátor. Vlastně si uvědomuju, že i svíčka je ještě původní, to bych jí mohl asi letos k narozeninám koupit novou. :-)

Já jsem koupil minulý rok na Aukru jakousi neznačku za 1490.- včetně poštovného protože jsem potřeboval zlikvidovat dřevo v místě kde není proud ( jinak používám Husqarnu na elektriku), práci splinila a pak celé léto kolovala po kamarádech protože si všichni vzpoměli že ji zkusí a něco si pořežou. Odhadem pořezala kolem 40 m3, a mimo toho že jsm k ní dokoupil nový řetěz na víc tak nebyl problém a nikdo mě to nechce věřit. Prodejce dokonce vystavil daňový doklad, dává 2 roky záruku a veškeré ND vede skladem. Je to divný, možná náhoda, možná ne. Netvrdím že vydrží to samé co značková za 6-10 tisíc, ale já jsem nad míru spokojen i když nerad kupuju levné nářadí - nevyplácí se to většinou. Kdyby někdo měl zájem pošlu odkaz na prodejce, má jich stále dost a různé typy.

Ja mal som motorovú pílu za 100euro zanačky Grizzly a bol to na ho... dvakrát som to používal a potom už sa to nedalo naštartovať.Poslal som to do servisu, možno že stým niečo robyli, možno že nie, poslali mi to za dva týždeň naspeť, dalo sa naštartovať ale ako som začal stým robyť po 15 minutách sa to zdochla, a potom bolo treba čakať na to aby sa vychladlo.Poslal som to znova do servisu,ale už stým nerobyli nič. Dvakrát som vyplatil poštovné dokopy 10euro. Na koniec som to predal za tretinu cenu na súčiastky - bola to ročná píla.Už nikdy nekúpím lacnú a beznačkovú pílu, a aj Vám by som to isté poradil, nekúpte lacnú motorovú pílu, radsej nejakú značkovú v akcii,alebo od neakého známého koho dobre poznáte, a viete že nechce svami vysrať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru