Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě nového notebooku + operační systém

Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně koupě nového notebooku, nabídka je velká, a tak bych uvítala pár tipů. NB potřebuju na celkem obyčejné záležitosti - práce, e-maily, surfování po internetu, videa...Žádné zvláštní požadavky, možná jen aby nebyl moc těžkej a aby měl napravo číselnou klávesnici (i když taky to bez ní přežiju). Raději bych se vyhla Aceru (špatné zkušenosti). Můj poslední byl HP probook a asi bych chtěla změnu. V práci mám Asus a vyhovuje mi. Cenový strop mám tak 12000. Chápu, že odpovídajících počítačů asi bude plno a právě proto bych potřebovala poradit :)

Jedna věc, u které si opravdu nejsem jistá, je operační systém. Teď mám win7 a jsem spokojená, žádnou změnu ani inovaci upřímně nepotřebuju. Většina nb, se ale teď prodává s win8, takže bych si celkem omezovala výběr. Důvod proč se tomu bráním je to, že občas pracuju na počítači s win8 a jsem v tom dost ztracená a nelíbí se mi to. Nejhorší je, že jako levačka si neustále na obrazkovku házím nějaký okna, kvůli zkratkám na touchpadu, které jsou pro mě absolutně nepoužitelné a naopak mi komplikujou život. Takže moje otázka je - hrotím to zbytečně a je win8 vlastně to samý a po nějakých úpravách a krátkym zvykání to bude v pohodě? Nebo mám zůstat u tradice a koupit si počítač s windows 7 (kterých je teď v nabídce celkem málo) nebo bez OS a nainstalovat. O

Jsem nějaká hrozně nerozhodná, proto bych byla ráda za jakoukoliv radu. Díky moc.

Předmět Autor Datum
Kedze ntb je spotrebna elektronika, nema vyznam vrazat do toho velke peniaze. Za seba, kupit najlac…
Palos9 15.04.2014 14:34
Palos9
Windows a notebook ;-) poslední
Wolve 15.04.2014 15:34
Wolve

Kedze ntb je spotrebna elektronika, nema vyznam vrazat do toho velke peniaze.

Za seba, kupit najlacnejsi 15,4" ntb. Osobne by som bral Asus, ma platenu dopravu do servisu aj spat. Ak mate moznost nainstalovat w7, tak ju treba vyuzit. Ak nie, aj s win8 sa da robit. Pouzivam ntb aj s w7 aj s w8 a nejako nerozlisujem, ktory prave chytim do ruky /mame 2 ntb v rodine a puzivam ten ktory je prave volny/.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru