Avatar uživatele
annas

„Je malý ten, kdo zná jen malý cíl?“ Není to individuální, vždyť velikost člověka a cílů se přece nezjišťuje na startu?

Svatopluk Čech: “Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl”.

1. Není mnohdy těžší malý cíl?
Pavel Kosorin: „Když se snažíme zasáhnout příliš malý cíl, není divu, že se nám třese ruka!"

2.Platí, že pro někoho je malý cíl velký, pro jiného naopak? Každý jsme jiný a náročnost cíle je třeba posuzovat individuálně podle konkrétního jednotlivce a cile, který si stanoví.

Obrázek
https://pixaba­y.com/cs/c%C3­%ADl-p%C5%99%C3%ADjezd-dosah-nastavit-c%C3%ADl-2045925/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? dudu, vagra, johana 56, Drap, zjentek, rouzi, Kepler před 2281 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Odpoveď byla označena jako užitečná

Veľkosť cieľa nemusíme spoznať hneď od začiatku. Aj Mesiac je na pohľad malý cieľ, ale koľko trvalo, kým sa ho podarilo trafiť a mohlo zaznieť „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“(Neil Armstrong)
Plne súhlasiť so Svatoplukom Čechom nemožno. Ano, ten, kto stratil vieru v dosiahnutí svojho cieľa môže byť slabý, ale len vo svojej snahe dosiahnúť svoj cieľ. Ale čo je malý cieľ? Je to cieľ malý rozmerom, alebo významom?
Malý cieľ pre jedného, môže byť veľkým cieľom pre druhého. Ste smädní, idete k vodovodu a napustíte si vodu, ale je to naozaj vždy tak jednoduché? Nie každý to dokáže, nie každý má túto jednoduchú možnosť. Stalo sa mi na cestách, že môj deň sa zúžil len do tohto jediného cieľa, dostať sa k vode a napiť sa, bol to obrovský cieľ. Mnohí si to možno ani nedokážete predstaviť.
Dudu tu opisuje svoju prvorodenú, ano, tá „malá šprtka“ má skutočne svoj obrovský, povedala by som až existenčný cieľ.
Mnohí užívatelia tejto stránky majú tiež svoj cieľ. Ako veľké sú ich ciele? To závisí len od nich samych. Niektorí chcú dosiahnúť čelné pozície v tabuľke, niektorí získať znalosti, iní zas odovzdať svoje znalosti a skúsenosti, ďalší… ale veď svoje dôvody a ciele poznáte najlepšie sami.
Nie autority, ale my sami si určujeme prioritu a veľkosť svojich cieľov. Je to naša cesta života.

Upravil/a: led

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Neni to pravda. Plně platí bod 2. Každý jsme jiný , každý máme jiné plány,jiné priority. Velikost cíle může ohodnotit pouze ten, kdo si ho stanoví. I malý cíl může být hodně obtížný a platí i naopak.
Proto je vždy zřeba jít i za těmi cíli, které se zdají být nedosažitelné.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Jak kdy a jak pro koho. Naše prvorozená pracující ve svých 42 létech u MPSV loni zahájila dálkové studium sociologie. Reagovala takto jednak na moje naléhání zavčas čelit možné profesní stagnaci a jednak aby dokázala svým oběma rovněž studujícím dcerám, že ještě nepatří do starého železa. Začátek byl pro ni docela krutý, ale už minulý týden uzavřela semestr jako premiantka ročníku. Když mě pyšně informovala o výsledku poslední zkoušky dojat jsem jen reagoval slovy „vidíš to ty koni, kdybych tě do toho Brna nedokopal, ani bys nevěděla jak jsi dobrá“. A ona mi dala za pravdu.
Pikantní na tom všem je, že má lepší výsledky než její dcerušky a rodina jí v legraci oslovuje „ty naše malá šprtko“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Souhlasím s bodem 1 i 2. Měli bychom si dávat cíle úměrné svým možnostem i schopnostem. Nemá smysl dávat si velké cíle, když vím, že ně nestačím. Ostatně i z malého cíle se může stát cíl náročný, když už ne velký. Mám tvrdou palici, tak to většinou nevzdávám, pokud to stojí za to.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Rozhodující jsou autority, určující velikosti cílů. Všichni ostatní jsou jen, ehm, sportovci?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek