Avatar uživatele
Dismas

Bylo by lepší, kdyby se po druhé světové válce neobnovilo Československo?

Bylo by lepší, kdyby se po druhé světové válce neobnovilo Československo, Česko mělo neutrální status jako Rakousko a Slovensko by bylo připojeno k SSSR?

Zajímavá 0 před 2912 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Jak historie ukázala, bylo by lepší, kdyby Československo po 1.sv. válce nevzniklo vůbec. Slováci vždy toužili po samostatnosti až tak, že se radši paktovali i s fašisty… Kdo ví jak by to dopadlo, kdyby Slováci od začátku byli bez nás a my bez nich.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Z politického hľadiska k vami navrhovanému riešeniu nemohlo dôjsť.
Národy modernej doby sa spájajú do štátov, štáty sa rozpadajú, nie z vôle ľudu, ale hlavne politickoekono­mických záujmov vládnúcich vrstiev, ktoré odtlačok svojho rozhodnutia, svoju chamtivosť a hrabivosť, pomocou poslušných médií pomaly vtláčajú do mysli obyčajných ľudí.
To je zjavne aj váš prípad, rozoštvávať, deprimovať, odradzovať sa ale pokúšate nadarmo. Koho zastupujete?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sesednizkola

Jednou jsem se nekoho kdo se o to zajima zeptal, proc nebylo Cesko pripojeno k Sovetskemu svazu a bylo mi odpovezeno „tak to uz by snad bylo prilis, nemyslis?“ a naznaceno, ze jsem se asi uplne zcvokl. Ovsem proc se tak nestalo mi nerekl a nedocetl jsem se nikde. Take by me zajimalo, co by bylo jinak pro nas jako obcany, vyhody nevyhody, kdyby se tomu tak stalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Těžko dneska posuzovat, vše šlo určitým směrem, my jsme byli na jedné straně vah. Pokud bychom byli na jiné straně vah, mohla být situace jiná. Stejně tak můžeš brát roli obrozenců – používali češtinu , aby nezanikla – hrdost a pod. ale kdyby čeština zanikla a my byli součástí Rakouska Uherska – taky úvaha – Kdyby.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek