Avatar uživatele
Foxxxi

Bylo by možné za pomoci funkční elektromagnetické rezonance číst lidem myšlenky?

…nebo jim dokonce „mluvit do hlavy“? To, v jakém stádiu je dnešní technologie je vedlejší. Mě zajímá, jestli by to z fyzikálně-biologického hlediska bylo proveditelné.
Doplňuji:
Ááá, zapomněla jsem… Pokud ano – jak (klidně jen teoreticky)? Pokud ne – proč ne (určitě fakticky :) )?

Zajímavá 0 před 4013 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Danča84

Sice netuším jestli ano a už vůbec ne jak, ale bylo by to super. Představ si lidi, co leží měsíce a roky v komatu, a pomocí téhle mašinky by bylo možné s nimi komunikovat. Asi sice ne nějaký rozhovor na úrovni, ale aspoň jak se cítí, co je bolí, jestli vůbec něco vnímají, prostě věci ke zkvalitnění péče. Jestli se tomuhle věnuješ, nech si to patentovat:-)))

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ted_sg

Ahoj,
nic takového jako funkční elektromagnetická rezonance asi nebude. Jedná se metodu založenou na nukleární (dříve jaderné) rezonanci.
Jednoduše řečeno jde o metodu, která dokáže rozkmitat/vychýlit jádra některých prvků a pak zachytit „ozvěnu/echo“, když se vrací na původní místo. (jak se do lesa volá, …)
Ve speciálním skenovacím provedení je to pak schopné zobrazovat procesy (tok krve např.) v lidském těle.
Už dnes je vidět, které části mozku pracují, když člověk myslí na konkrétní věci.
Teoreticky provedení brání asi pochopení, jak mozek funguje a navíc ta metoda dokáže zobrazit jen určité věci. Neumí třeba měřit elektrickou aktivitu mozku nebo něco takového…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek