Avatar uživatele
bolak

Bylo by možné zavést trest smrti, tak aby konečné slovo mělo referendum?

Že u zvlášť krutých zločinů, by se nechalo o trestu smrti hlasovat všechny lidi, a až pokud by bylo dosaženo stanoveného počtu hlasů, by byl teprve nařízen trest smrti?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Klára K., zzzlatokopka před 3262 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Ne, úplně stačilo když za komoušů o osudu člověka svými posudky rozhodoval uliční výbor a domovnice!!!

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?gecco Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
klumprt

Teoreticky by to možné bylo, prakticky je to v tuto dobu vyloučeno. Musela by se změnit ústava, Listina zákl. práv a svobod a musely by se pravděpodobně vypovědět nějaké mezinárodní dohody.
Mně osobně se to nelíbí, protože zločinec, který by dokázal oblbnout část veřejnosti podobně jako Kajínek by zůstal naživu a zločinec snědé pleti a nepříjemného vzhledu by to doskákal.
O těchto věcech musí rozhodovat jen lidé, kteří se mohli seznámit se všemi podrobnostmi případu a ne lidé zmasírovaní zprávami TV Nova.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cukrar

Ne nelze.
Tečka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Víš ty, co by stálo vyhlášení referenda a jeho provedení daňové poplatníky? I smrt není zadarmo!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

klumprt: Myslel jsem to tak, že trest smrti by určil soud, ale u každého takového rozsudku by pak bylo ještě referendum všech lidí, kteří by k tomu dostali podklady, byla by třeba nějaká celková rekapitulace v televizi celého toho případu, a ti by pak měli jako občané státu ve kterém byl ten zločin spáchán konečné slovo, resp. mohli by ten trest smrti určený soudem vetovat, a nechat zločince na doživotí ve vězení.

Tudíž že by někdo něco „odskákal“ jen na základě svého vzhledu není úplně pravdivé, za prvé by to musel být vrah, nespíše i několikanásobný, případně psychopat bez jakékoliv morálky, u kterého by nepřicházela možnost polepšení se, a za druhé by soud musel vynést rozsudek vinen a vzhledem k způsobu provedení by mu umožnil zařadit čin do kategorie na kterou by připadal i trest smrti, takže žádný „neviňátko“ by to určitě neodneslo.

před 3257 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek