Avatar uživatele
Tw!st

Bylo by to vydírání, nebo skvělý způsob zisku?

Napadl mě zajímavý způsob, když jsem zrovna diverzifikoval rizika svého projektu. Není to nic nelegálního, jen to může působit jako vydírání, přitom by to byl jen byznys. Kdybych odchytával začínající, nebo i některé větší projekty ( zejména weby) nemají zatím ochrannou známku, známku bych si zaregistroval na název a službu co provozují. Tím pádem by vlastně nelegálně používali službu a název, na který mám ochranou známku. Jelikož přece se hned nebudu soudit, a nejprve se s nimi domluvím jako člověk, a řeknu jim že když budu na ně hodný tak za nějakou tu finanční odměnu jim nebudu bránit v činnosti, nebo jim tu ochrannou známku prodám. Co si o tom myslíte? Zdá se mi totiž že většina projektů to zanedbává.

Co by bylo jako úplatek? To že mi zaplatí za to, že jim umožním používat maji ochrannou známku? To je spíš moje dobrost že jím to nabídnu ne? Kdybych nechtěl, mohl bych to řešit soudně, protože to co by dělali je nelegální.

Upravil/a: Tw!st

Zajímavá 0 před 2884 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

V každém případě by to bylo silně nemorální

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kulpix

Trošku sviňárna by to byla. Nevím jak soudně, ale myslím že průser bys měl ty jestli bys jim tu známku chtěl prodávat, mohlo by to být jako úplatek ,takže bych to radši nedělal.

Upravil/a: Kulpix

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Já bych to nenazvala vydíráním, ale parazitováním
na cizích nápadech a myšlenkách.
Něco „podobného už se tu konalo“
(návod neuvedu),
soud dotyčné odměnil podle „zásluh“…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek