Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kruhová zářivka 60W vs 3x60W klasika

Ahoj, žešíme stropní světlo do 4*3m koupelny, mám rád dost světla, tak by mi vyhovovalo svítidlo 3x60W klasika resp. halogenky v tuto chvíli.
Vzhledově se nám líbí svítidla s TL kruhovými zářivkami - ale má 1x60w - v obchodě na světle to nevypadá jako nějaký extra svítidlo, na druhou stranu prodejci uvádějí, že je to vhodné na osvětlení větších prostor.
Zkoušel jsem pohledat srovnání svítivost tyhle kruhový zářivky vs. klasika, ale nějak jsem nepochodil. Měl jste někdo možnost porovnat nebo máte někdo tyhle kruhový zářivky doma?
konkrétně se nám líbí toto - http://www.zbozi.cz/vyrobek/philips-koupelnove-svi tidlo-32204-17-16/ dalším zdrojem už bude jen malé osvětlení galerky nad zrcadlem, takže se dá říct, že toto bude jediné a hlavní osvětlení.
Díky

Předmět Autor Datum
Tyto světla Philips máme v zaměstnání. Domů bych si je nikdy nedal. Máme je namontované ve svislé po…
Pavel999 01.11.2012 07:04
Pavel999
A kolik to má ministrů zemědělství? (J. Lux ministr zem. po roce 1992) žárovka 100W = 1700 lux LEDky…
lesov. 01.11.2012 17:43
lesov.
Díky oběma za odpovědi - vzhledem k tomu, že je u těchto zářivek udána životnost 12tis hodin, tak mo…
nemec 01.11.2012 23:10
nemec
Reálné je tak 5 žárovek, ale ještě závisí na vnímání barvy světla. Mně přijdou téměř všechny teple b… poslední
kejki 02.11.2012 00:19
kejki

Tyto světla Philips máme v zaměstnání. Domů bych si je nikdy nedal. Máme je namontované ve svislé pozici a brzy došlo k tepelnému "zakouření" krytu. Životnost kruhových zářivek nic moc a ochabnutí světla nastává již tak po 2 měsících. Podotýkám, že k nedochází k vysoké frekvenci ON/OFF a často jsou zhasnuta celý den. Naprosto vzor přísloví: "za hodně peněz, málo muziky".

Díky oběma za odpovědi - vzhledem k tomu, že je u těchto zářivek udána životnost 12tis hodin, tak moc nerozumím tomu poklesu svítivosti po dvou měsících.
lumeny jsem ještě neřešil - kdysi jsme v ekoeuforii nakoupili 11W phillips úsporky místo 60W klasik - obývák ok, ale na chodbě náhrada jedné žárovky to byla bída - mnohem větší šero, než s 60kou, takže šla zpět klasika. navíc v koulích asi úsporkám nesvědčilo teplo a rychle odcházely.
teď jsem koupil halogenky od Osramu po 50ti korunách a líbí se mi, jak svítí.
proto zářivkám moc nevěřím, to světlo vypadá tak nějak mdle.
když to vezmu podle tabulek, tak v tom svítidle když bude 60W kruhová zářivka s 5tis lumenama, tak to odpovídá cca 7mi 60W klasikám - tzn. by to mělo svítit mnohem líp, než světlo s 3x60W klasikou. ale jedna věc je mělo a druhá jestli bude.

Reálné je tak 5 žárovek, ale ještě závisí na vnímání barvy světla. Mně přijdou téměř všechny teple bílé úsporky jako mizerně svítící, u "denní bílé" ten pocit nemám. Někomu je zase ta studená nepříjemná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru