Avatar uživatele
pavluš

Bylo mi zastaveno výživné na dítě z důvodu plátcovy insolvence.Je to půl roku a nic se neděje.

od soudu jsem dostala oznámení,že se výplata výživného zastavuje,měl to exekučně z důchodu,je možnost,že už ty peníze neuvidím?
Doplňuji:
Dá se nějak zjistit co se děje,jak dlouho to trvá.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3752 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

Zajdi si na sociálku. Proti takovému rozhodnutí soudu bych se utrčitě odvolala, protože potřeby dítěte by měly mít přednost. Teď by to mělo být spíše o nové žalobě o výživné. Zkus také prověřit možnost sociálních dávek.
No a to je jeden z důvodů, pro které já celou insolvenci považuji za nehoráznost proti slušným občanům. Opravdu naše zákony chrání nepoctivé darebáky.
Doplňuji:
pavlus, ty ale nedostáváš alimenty od otce pro sebe., ale pro své dítě. Takže na tu sociálku zajdi jako „spravedlivě rozhořčená matka“. Pokud soud chce řešit dlužníka, tak proč to má být řešení na úkor tvého dítěte? Nenechej se odbýt. Jen ať sociálka kouká najít pro tebe řešení. Zkus zajít na radu k nějakému advokátovi, co by se v této věci dalo udělat. Rozhodně máš jako strana poškozená rozsudkem soudu plné právo hledat řešení své situace, minimálně tím, že podáš na soud dotaz, na jak dlouho je tvému dítěti tímto rozhodnutím odepřeno výživné. Mám za to, že u evropského soudu by za takové rozhodnutí dostala naše republika pořádnou pokutu.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?pavluš Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano je to dokonce pravděpodobné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

pavluš, jsi tu už přes rok. Víš, že stejné otázky se tu nesmí vkládat a že je to bráno za podvádění. Pokračuj laskavě v rámci diskuze u této otázky.
Opakuji znovu, zajdi si v první řadě na sociálku. Péče o děti se má starat o děti – má tedy řešit tvůj problém.
Pokud nebudeš s jejich řešením spokojená (nenechej se odbýt), tak písemně požádej soud o informace k rozsudku, který ti v této věci poslali. No a dále je možnopstr obrátit se o pomoc na advokáta. Poradit, jaké máš v této záležitosti šance by mohl zdarma. Až budeš vědět, co lze v tomto případě z právního hlediska podniknout, tak už to bude alespoň o nějaké perspektivě.
Po soudu chtěj informace, na jak dlouho ti zastavil výplatu výživného pro dítě a po sociálce vysvětlení, co máš v tomto případě dělat. Jednoduché to určitě nebude, ale vydrž to.

před 3752 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Neberte Ocko moc vážně.
Ráda by tu prosadila, že opakování otázky je podvod,
ale nemá pravdu (zjevně netuší, co je podvod).

Jde pouze o porušení zdejšího kodexu.

před 3751 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek