Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krátkodobé zamrzávání systému

Dobrý den,
dokázal by mi někdo prosím pomoci se zvláštním chováním systému?Používám systém windows xp professional.Při používání PC se mi z ničeho nic velmi zpomalí i při menším zatížení např.při spuštěném prohlížeči+windows media player a po cca 2 minutách zase všechno běží bez problému.Doufal jsem,že reinstalace celeho systému a ovladačů pomůže ale problém přetrvává.Zkoušel jsem všechno možné jako je defragmentace disku,kontrola chyb disku kontrola aktualizovaným antivirovým programem,kontrola spywaru přes ad-aware ale nepomáhá nic :( někdy systém běží bez problému třeba hodinu a po chvíli zase na pár minut zamrzne a po vyčkání zase normálně běží.jediné co mě napadlo je problém s operační pamětí?Systém mi udává 1,75 GB ram ale v z.desce jsou dvě 2Gb ramky.

předem děkuji

Předmět Autor Datum
Systém mi udává 1,75 GB ram ale v z.desce jsou dvě 2Gb ramky máš integrovanou grafiku v chipsetu, b…
lední brtník 26.08.2011 20:29
lední brtník
Ano grafická karta je integrovaná,ale nebyl s tím donedávna takový problém.Doufal jsem že reinstalac…
robins 26.08.2011 20:44
robins
prohlížeč může být různě nenažraný, což o to. k čemu by tam jinak ta ramka byla. vypiš si automatick… poslední
lední brtník 27.08.2011 02:04
lední brtník

Systém mi udává 1,75 GB ram ale v z.desce jsou dvě 2Gb ramky

máš integrovanou grafiku v chipsetu, bez vlastní paměti? máš. tak se nediv.
pokud nepaříš zapařené hry, můžeš v biosu velikost zabrané ram zmenšit.

zpomalení: ověř paměť memtestem, přeinstaluj driver chipsetu základní desky, zkontroluj mód řadiče disku (má být u-dma), zcenzuruj a pozabíjej sbytečně spouštěné procesy po startu (msconfig.exe, autoruns, starter).
adware pravděpodobně proti spywaru příliš nefunguje, můžeš se ho zbavit.

Ano grafická karta je integrovaná,ale nebyl s tím donedávna takový problém.Doufal jsem že reinstalace systému pomůže hlavně od nepotřebných programů které žerou paměť.
Až na pár programů a ovladačů mám da se říci čistý systém,přesto i když mám spuštěný pouze prohlížeč mám dle systému využití paměti téměř 400Mb.Díky za odpověď zíra vyzkouším Tvé rady.Jinak kdyby měl ještě někdo nějaký nápad budu rád,když napíše.

prohlížeč může být různě nenažraný, což o to. k čemu by tam jinak ta ramka byla.
vypiš si automaticky spouštěné procesy nějakým autoruns, hijackthis atd, a projdi si co je tam za nesmysl který nepoužíváš/o kterém ani nevíš že si ho nějaká aplikace sama spouští.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru